Реклама

На Одеському сміттєзвалищі планують видобувати біогаз

Паливо планують використовувати для опалення або вироблення електроенергії, що приноситиме до 32 млн грн щорічного прибутку
Čytaty latynkoju
На Одеському сміттєзвалищі планують видобувати біогаз
  1. Головна
  2. Новини
  3. На Одеському сміттєзвалищі планують видобувати біогаз
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Паливо планують використовувати для опалення або вироблення електроенергії, що приноситиме до 32 млн грн щорічного прибутку

Біогаз — один із важливих альтернативних паливних ресурсів для побутового та промислового використання. Отримують його внаслідок перегобки органічних відходів. У промислових масштабах біогах можна видобувати на сміттєвих звалищах міст. У подальшому такий ресурс накопичують у спеціалізованих сховищах і транспортують до біогазових установок, які переробляють його на тепло та електричну енергію. Дегазація відходів дає змогу отримати додатковий енергетичний ресурс, що важливо для української економіки в умовах диверсифікації джерел палива для промисловості та побутового використання. Саме тому на найбільшому одеському сміттєзвалищі «Дальницькі кар’єри» планують побудувати  комплекс по дегазації відходів. Отриманий газ можна буде використовувати для опалення або вироблення електричної енергії. На часі дізнатися більше про плани запуску видобутку біогазу в Одеському регіоні.

Як одесити планують отримувати прибуток зі сміття

В одеській мерії мають намір інвестувати у будівництво комплексу по дегазації. Цей комплекс буде складатися із сотні свердловин глибиною 15 метрів кожна, компресорної станції з очищенням і аналізатором біогазу, а також трубопроводу. Отриманий біогаз буде транспортуватися до спеціалізованих сховищ.

Сума інвестицій складає близько 87 млн грн, а чистий прибуток з урахуванням операційних витрат і податкових відрахувань складе 32 млн грн на рік, кажуть представники місцевої влади.

За словами директора сміттєвого полігону Сергія Тетюхіна, це дозволить використовувати газ, який накопичується під час розкладу сміття, для корисних цілей. Серед основних потенційних напрямків використання біогазу — опалення, підігрів води, створення резервів для промислових потреб.

Share
Написати коментар
loading...