Реклама

Як подкасти можуть стати додатковою можливістю для вашого бізнесу

Адам Рісман, контент-маркетинг менеджер блогу Intercom, розповідає про маркетингові можливості подкасту для вашого продукту — а ми переклали для вас найважливіші його рекомендації
Čytaty latynkoju
Як подкасти можуть стати додатковою можливістю для вашого бізнесу
  1. Головна
  2. Бізнес
  3. Як подкасти можуть стати додатковою можливістю для вашого бізнесу
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Адам Рісман, контент-маркетинг менеджер блогу Intercom, розповідає про маркетингові можливості подкасту для вашого продукту — а ми переклали для вас найважливіші його рекомендації

Неможливо створити продукт, який приверне користувача, завдяки лише одному інтерфейсу чи лише одному контексту. Тож чи варто обмежувати контент-маркетинг лише одним середовищем? Це питання влітку 2015 року поставила собі команда Intercom. І знайшла відповідь: їм допоможуть подкасти. Так було започатковано аудіопроект Inside Intercom.

Немає сенсу обмежуватися тільки корпоративним блоґінґом

Блоґ — це ідеальний канал для аудиторії, яка сидить за монітором та спрагло шукає нову інформацію. А як щодо ранкової дороги до офісу? Вечірньої пробіжки? Чи вихідних, коли відпочиваєш від ноутбуку? Тоді у пригоді стане подкаст. Окрім ширшого охоплення аудиторії, подкасти мають додаткові переваги.

  • Подкаст-платформи мають своїх сталих користувачів, які також потребують нового контенту.
  • Довільна форма подкасту дозволяє дослідити будь-яку тему глибше.
  • Подкаст — більш неформальний спосіб донести інформацію до споживача.

Якість, а не кількість

Минулоріч команда вдвічі зменшила кількість випусків подкасту заради покращення його якості. Обладнали маленькі студії в офісах в Дубліні та в Сан-Франциско. Також вони призначили відповідального редактора. Загалом компанією було створено близько 60 епізодів Inside Intercom. Це — 30 годин аудіоконтенту. Останні півроку ці матеріали дають показник у понад 25 тис слухачів щомісяця.

З чого варто почати подкаст, аби він став успішним

Якби ми знали наступні речі, перш ніж починати подкаст, ми би швидше прийшли до цих показників

Адам Рісман

Створити прототип. Перед тим, як ґрунтовно вкладатися фінансово чи кадрово в подкаст, компанія створила 10 епізодів протягом двох кварталів. «Ми хотіли перевірити чи читачі стануть слухачами. Ми робили дивні інтерв’ю, неідеальні записи на непідготовлених локаціях, але це дозволило нам виробити власний формат, структуру, тривалість подкасту. Наш блог був основним інструментом залучення слухачів і основною платформою для фідбеку» — каже Адам.

Знайти свій формат. Кожен епізод Inside Intercom — це бесіда з людиною, роботою якої автори захоплюються в сфері продуктового менеджменту, маркетингу, дизайну тощо. Метою подкасту є «розкопати» нові ідеї, які допоможуть слухачам створювати нові продукти та покращувати власний наявний бізнес.

Таку ж мету мають і інші подкасти. Basecamp’s The Distance, наприклад, розповідає історії малого бізнесу, який пережив важкі часи. Hubspot’s The Growth Show — обговорює приклади кар’єрного та персонального зростання. Всі вони пов’язані із першопочатковим продуктом (блогом, інструментом, додатком).

Розраховувати на свої знайомства

Зазвичай, найшвидший шлях знайти свою аудиторію — запросити класних гостей у черговий епізод. Але дуже важко зацікавити знаменитостей, якщо ви лише починаєте і не можете показати якісний медіапродукт як зразок вашої попередньої роботи. Попросіть своїх колег та друзів, аби вони поділилися контактами справжніх фахівців своєї справи, яких вони знають особисто. Такі гості та партнери зроблять частину промоції за вас — поділяться записом із своїми аудиторіями. А ви зможете показувати цей матеріал своїм майбутнім гостям як доказ вашої спроможності.

Як подкасти можуть стати додатковою можливістю для вашого бізнесу

Про що варто пам’ятати

Призначити відповідального. Важливо призначити відповідального за подкаст, оскільки часто виникатимуть непередбачувані ситуації у процесі підготовки епізодів. Ця людина має шукати джерела майбутніх випусків, спілкуватися із потенційними гостями. І слідкувати, щоб історії в епізодах не повторювались тощо. Обов’язковим також є використання онлайн-інструментів для проектного менеджменту (Trello, Asana, Slack чи інші аналогічні). Це дуже допомагає.

Пам’ятати про підготовку. Підготовка до запису епізоду займає значно більше часу, аніж сам запис. Адже важливо не лише дослідити тему програми, але й дізнатися якнайбільше про людину з якою йтиме бесіда ще до того як увімкнеться мікрофон. Часто гості подкастів хочуть ознайомитися заздалегідь із запитаннями чи принаймні з темами, які підійматимуться під час запису. Важливо бути готовим, але слухати гостя і вчасно реагувати, а не просто сухо триматися сценарію.

Дотримуватися графіку. Середньостатистичний слухач у тиждень слухає 5 із 6 подкастів, на які підписаний. Подкасти мають виходити регулярно, щоби слухач знав коли чекати на наступний епізод. Постійність — рецепт успіху в нарощуванні аудиторії і кількості прослуховувань.

Оскільки соціальні платформи не завжди грають на користь аудіоконтенту, спробуйте поширювати не просто посилання на черговий епізод подкасту, а прикрити прев’ю матеріалу. Для цього можна використовувати Audiogram Generator.

Не забувайте про сталість та довгострокову перспективу. Не варто говорити тільки про поточні події. Торкайтеся тем, актуальність яких не втратиться завтра.

І пам’ятайте, що нарощування своєї аудиторії потребує терпіння. Коли ви створюєте важливий матеріал, то маєте можливість розширення власних знань та зміцнення зв’язків аудиторії із вашим продуктом та проектом.

Share
Написати коментар
loading...