Реклама

7 реалій підприємництва, про які варто пам’ятати

Шлях підприємництва може бути привабливим та цікавим, про нього пишуть книги та знімають кінострічки — втім, мало хто попереджає про те, що підприємцю належить чимало зробити на своєму шляху, перш ніж стати успішним
Čytaty latynkoju
7 реалій підприємництва, про які варто пам’ятати
  1. Головна
  2. Бізнес
  3. 7 реалій підприємництва, про які варто пам’ятати
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Шлях підприємництва може бути привабливим та цікавим, про нього пишуть книги та знімають кінострічки — втім, мало хто попереджає про те, що підприємцю належить чимало зробити на своєму шляху, перш ніж стати успішним

Люди охоче жертвували б роками навчання в університеті за шанс очолювати власне підприємство і спостерігати за тим, як воно процвітає. Але не варто забувати щонайменше про 7 складових реальності стартапу чи компанії, про які ніхто не попереджає у книгах про бізнес чи у фільмах про «зірок» Кремнієвої Долини.

Відсутність освіти не зробить вас наступним Стівом Джобсом

Багато хто вірить, що якщо вони позбудуться «важких кайданів» вищої освіти, то будуть здатні створити ще одну Apple чи наступний Facebook. Відсутність освіти не зробить вас мільйонером. Джобс і Білл Ґейтс — рідкісні виключення, які залишили школу не для того, щоби байдикувати і грати в «Лігу Легенд», а щоби працювати над досягненням своєї мрії. Стів Джобс продовжував відвідувати уроки каліграфії навіть після офіційного відрахування. А Ґейтс створював план компанії з програмного забезпечення задовго до того, як покинув Гарвард. І таких прикладів безліч — тож не забувайте про це.

Відсутність шаленої мотивації не зробить вас підприємцем, це годиться лише для офісних працівників

Бути самому собі начальником, критиком та цензором, самого себе карати і заохочувати — ось що вам належить робити, якщо ви обрали шлях підприємця. Ви маєте відшукати власну команду, але деякий час вам доведеться діяти самостійно, виконуючи роль продавця, координатора фінансів, PR-директора і ще безліч інших ролей. Це — виснажлива і довга праця.

Багатство не звалиться вам на голову

Ви повинні «підгодовувати» ваш бізнес тими грошима, які він приносить, і не використовувати дохід як персональну скарбничку чи джерело для купівлі дороги «іграшок» на кшталт машин чи ігрових консолей. Гарне самоналаштування є основною складовою довгострокового прибуткового бізнесу, тому слід уникати пустощів та мати зарплату, яка не є надмірною.

Зволікання стане для вас смертним вироком

Дійте за робочим графіком і не відволікайтесь на чергову серію «Гри Престолів». Час — це ваші гроші. Грошей немає там, де відсутні зобов’язання й практикується недотримання термінів та домовленостей. Тож не зволікайте.

Вам доведеться знайти команду мрії, а як її немає — то створити (навіть якщо ви — не HR)

Від самого початку демонструйте, наскільки ваша компанія цінна, щоби співробітники відчували впевненість у своїй роботі. Працюйте над встановленням і досяганням цілей, розвивайте свої бізнес-навички й займайтеся вкладенням грошей у свій бізнес, щоби показати реальні результати своєї роботи всій команді.

Наступайте «на горло» власним гордощам та самолюбству

Успішним підприємець може стати лише тоді, коли визнає, що може зазнати невдачі та пережити поразку і рухатися далі. Вчіться на своїх помилках, перш ніж отримати «золотий квиток» до вищої ліги бізнесу.

Успіх ніколи не буває солодким

Бути підприємцем важко, але винагорода за це значна. Люди можуть повторювати у ЗМІ та у розмовах, що ваш бізнес процвітає, але поки ви не відчуєте прогрес та досягнення самостійно, вам буде складно отримати радість і задоволення від справи.

Share
Написати коментар
loading...