Реклама

Китайська компанія зробила з утилізації бізнес на Київщині

Зараз компанія щомісяця виробляє близько 1800 т продукції, що покриває 70% потреб України в поліефірному волокні
Čytaty latynkoju
Китайська компанія зробила з утилізації бізнес на Київщині
  1. Головна
  2. Новини
  3. Китайська компанія зробила з утилізації бізнес на Київщині
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Зараз компанія щомісяця виробляє близько 1800 т продукції, що покриває 70% потреб України в поліефірному волокні

Китайська компанія «Еко-Втор» вирішила проблему утилізації пластикових пляшок в Україні. Тут із 2013 року працює завод із переробки відходів на поліестер.

Як і що виробляють китайці на Київщині і над чим працює компанія

Поліестер — це матеріал, що практично не мнеться, міцний і «дихаючий», завдяки чому застосовується при виготовленні синтетичних тканин, штучного хутра, утеплювачів і наповнювачів для меблів, іграшок та ковдр. На момент будівництва «Еко-Втору» в Україні така прогресивна методика переробки пластикових пляшок не мала широкого поширення. Спочатку представники компанії зверталися у різні міста у пошуках сировини, і навіть ходили на сміттєзвалища. Згодом компанія налагодила зв’язки з українськими постачальниками, а також почала завозити сировину з-за кордону : Польщі, Словаччини і Естонії, Тунісу, В’єтнаму і Індії.

В підприємство інвестували $10 млн, що в сумі з налагодженням взаємозв’язків на ринках збуту дозволило виробляти близько 1,8 тис т продукції, яку використовують не лише в Україні. Фастівський поліестер поставляють в Італію, Німеччину, Туреччину, Польщу, Бельгію і Білорусь.

Перспективи роботи «Еко-Втору»

У найближчих планах — будівництво другої лінії заводу, що дозволить задовольнити постійно зростаючий попит на поліестер. Розширення діяльності «Еко-Втору» позитивно оцінює мер Фастова Михайло Нетяжук, оскільки підприємство дає робочі місця жителям міста. Нинішній штат з 280 осіб планують розширити на 50%. В сусідніх областях з компанією співпрацює близько 10 тис осіб.

Share
Написати коментар
loading...