Реклама

Бельгійські вчені пропонують отримання енергії з повітря

Пристрій очищує повітря, а отриманий водневий газ можна зберігати і використовувати для потреб суспільства
Čytaty latynkoju
Бельгійські вчені пропонують отримання енергії з повітря
  1. Головна
  2. Новини
  3. Бельгійські вчені пропонують отримання енергії з повітря
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Пристрій очищує повітря, а отриманий водневий газ можна зберігати і використовувати для потреб суспільства

Бельгійські вчені працюють над тим, щоб втілити в життя технологію виробництва енергії за рахунок очищення повітря.  Процес досить простий і стосується двох ключових потреб суспільства: чиста атмосфера і виробництво альтернативної енергії. На часі дізнатися більше про цю розробку та подальші плани науковців щодо її впровадження.

Як працює інноваційний ґаджет для повітря

Дослідницька група створила невеликий пристрій з 2 секцій. Між ними є мембрана, яка виготовлена зі спеціалізованих наноматеріалів. Коли забруднений потік проходить через мембрану, каталізатори здатні утворювати водневий газ, що ефективно виробляє енергію і очищає повітря. Цей процес подібний до технології сонячних панелей, оскільки він працює автоматично від впливу сонячного світла. Головна відмінність полягає в тому, що енергія не створюється безпосередньо в новому пристрої.

Професор Семмі Вербрюгген покладає великі надії на розробку, далі — пряма мова:

Наразі ми працюємо з панеллю всього в кілька квадратних сантиметрів. Хотілося б розширити технологію, зробити процес промислово придатним. Ми також працюємо над поліпшенням наших матеріалів, щоб більш ефективно використовувати сонячне світло

Який ефект від бельгійської розробки

Окрім того, що представлений науковцями пристрій очищує повітря, отриманий водневий газ можна зберігати і згодом використовувати в якості палива. У низці країн світу стають популярними концепти автобусів та автомобілів із водневим двигуном. Проте поки невідомо, коли нам чекати масового впровадження подібних агрегатів.

Share
Написати коментар
loading...