Реклама

Саудівська Аравія інвестує 30 млн євро у 110 га сонячних електростанцій в Україні

Невдовзі у Вінницькій області з’явиться нова сонячна електростанція, побудована коштом принца із Саудівської Аравії
Čytaty latynkoju
Саудівська Аравія інвестує 30 млн євро у 110 га сонячних електростанцій в Україні
  1. Головна
  2. Новини
  3. Саудівська Аравія інвестує 30 млн євро у 110 га сонячних електростанцій в Україні
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Невдовзі у Вінницькій області з’явиться нова сонячна електростанція, побудована коштом принца із Саудівської Аравії

Арабські країни вкотре виявляють інтерес до українських активів. Цього разу арабська компанія інвестує не в землю чи заводи — а в енергетичну сферу нашої країни. Компанія Принц ТОВ «Поларіснет» Принца Саудівської Аравії Абдулли Бін Фахад Бін Ялаві Аль Сауда побудує сонячну електростанцію на Вінниччині.

Як це стало можливим

Залучення інвестицій із Саудовської Аравії відбувалося у декілька етапів. Спочатку в 2016 році відбувався конкурс інвест-проектів у сфері відновлювальної енергетики, в якому перемогла компанія ТОВ «Поларіснет». Умови проведеного конкурсу передбачали надання в оренду строком нa 25 років земельні ділянки Стaвківської сільської рaди Піщaнського рaйону тa Лузької сільської рaди Чечельницького рaйону, зa межaми нaселених пунктів компанії-переможцю. Реалізація цих проектів, за словами представників місцевої влади, покликана розширити не лише енергетичні, але й інфраструктурні можливості регіону. Крім того, це дасть змогу створити нові робочі місця на рівні місцевих громад у Вінницькій області, зазначають сторони угоди.

Якою буде нова екологічна чиста електростанція

Загальна площа земельних ділянок, де мають бути споруджені сонячні електростанції за кошти закордонного інвестора, складає близько 110 га. Загалом згадані вище електростанції мають генерувати 30 мВт «зеленої» енергії та дадуть роботу для близько сотні працівників із числа місцевих мешканців у районах. Детальніше про строки реалізації проекту та повноцінний запуск нових сонячних електростанцій сторони обіцяють повідомити незабаром.

Share
Написати коментар
loading...