Реклама

Готуємося до «Книжкового Арсеналу» — «ВСЛ»

17-21 травня у Мистецькому Арсеналі в Києві відбудеться VIІ міжнародний фестиваль Книжковий Арсенал — найбільша літературна подія України, яка об’єднує літературу і мистецтво усієї країни. Ми вирішили поглянути на програми провідних видавців в рамках цього фестивалю — і обрати події, які будуть найбільш цікавими поціновувачам нон-фікшну, ділової літератури чи коміксів
Čytaty latynkoju
Готуємося до «Книжкового Арсеналу» — «ВСЛ»
  1. Головна
  2. Креатив
  3. Готуємося до «Книжкового Арсеналу» — «ВСЛ»
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
17-21 травня у Мистецькому Арсеналі в Києві відбудеться VIІ міжнародний фестиваль Книжковий Арсенал — найбільша літературна подія України, яка об’єднує літературу і мистецтво усієї країни. Ми вирішили поглянути на програми провідних видавців в рамках цього фестивалю — і обрати події, які будуть найбільш цікавими поціновувачам нон-фікшну, ділової літератури чи коміксів

Розпочнемо ми нашу мандрівку із заходів «Видавництва Старого Лева» («ВСЛ») — одного із найбільших українських видавців дорослої та дитячої літератури. Що ж запропонують львів’яни?

Четвер, 18 травня

Нон-фікшн марафон

«Великий вибух» — науково-популярна лекція доктора фізико-математичних наук, провідного наукового співробітника Астрономічної обсерваторії КНУ ім. Т. Шевченка Богдана Гнатика для дітей за мотивами книжки «Джордж і Великий вибух» Стівена та Люсі Гокінґів. За участі перекладача Ганни Лелів.

Навіщо: Якщо у вас росте допитлива дитина, котрій цікаво, як влаштовано нашу планету, космос і все довкола, радимо відвідати — нечасто науковці приходять із серйозними розмовами до школярів.

Де і коли: Дитяча сцена, зал Папір, 14:00-14:45

Лекція Леоніда Ушкалова «Поет про самого себе: Шевченко і його щоденник»

Навіщо: Цьогоріч виходить арт-буку «Шевченко від А до Я» у серії «Письменники від А до Я». Якщо вам набрид похмурий вусань в кожусі та шапці із образом стражденної України, і ви хочете побачити Шевченка справжнього, а не хрестоматійного — приходьте. Тим більше, що це — захід зі спеціальної програми літературознавця та критика Євгенія Стасіневича (а він поганих чи нецікавих заходів не підтримує).

Де і коли: 15.00-15.45, Зал «Дукат»

Зустріч з норвезькою письменницею А. Аудгільд Сульберґ

Навіщо: Якщо хочете придбати серію книг про «Суперкрутих» для своїх дітей — і просто більше дізнатися про сучасну норвезьку літерутуру.

Де і коли: 17.00-17.45, Дитяча сцена, зал Папір

П’ятниця, 19 травня

«Ернест Гемінґвей – українське перезавантаження»

Навіщо: Віктор Морозов, Ганна Лелів, Сергій Жадан, Мар’яна Савка, Назар Гайдучик поговорять про найвідомішого американського письменника в українському перекладі — знакова подія для вітчизняного читача.

Де і коли: 15:00-15:40, Видавничий майданчик

Дискусія «Економіка добра і зла: В пошуках сенсу економіки від Гільгамеша до Волл-стріт»

Навіщо: Розмова із нагоди виходу книжки «Економіка добра і зла» Томаша Седлачека. Спікери: Томаш Седлачек (Чехія), Іван Міклош (Словаччина), Тетяна Окопна. Для тих, хто досі вважає економіку нудною наукою.

Де і коли: 15:00-15:45, Сцена «Кафе Європа»

«Інакшість як доля чи вибір» (Катерина Калитко, Олександр Вешелені)

Навіщо: Після довгої тиші виходить нова книжка вінницької поетеси та перекладачки Катерини Калитко — цього разу це буде збірка короткої прози «Земля загублених, або Маленькі страшні казки». Рекомендовано для тих, хто вже полюбив поезію та балканські переклади пані Катерини — і хоче відкрити для себе нове у її творчості.

Де і коли: 18:00-18:45, Зал «Дукат»

Дискусія «Як відновити пам’ять міста?»

Навіщо: Тут відбудеться презентація художньо-енциклопедичного путівника «Львів – місто натхнення. Література». Рекомендовано для усіх, хто цікавиться літературою в контексті історії міст, а не лише книжкових полиць.

Де і коли: 18:00-18:45, Зал «Папір»

Субота, 20 травня

«Межі пристойності» у книжковій ілюстрації

Навіщо: Розмова за мотивами ілюстрацій до книжки «Коханець леді Чаттерлей» Д. Г. Лоуренса. Учасники: творча майстерня «Аґрафка» (Романа Романишин, Андрій Лесів). Модераторка Олена Гусейнова. Перевидання класики із новим візуальним прочитанням — це завжди цікаво; а тут ще й новинка від видавця.

Де і коли: 15:00-15:45, Зал УВК

Презентація «На порозі дорослості. Кохання, друзі, фах: вибір/доля»

Навіщо: Зустріч організовується із нагоди нового роману Анастасії Левкової «Старшокласниця. Першокурсниця». Учасниці: Анастасія Левкова, Ольга Купріян. Чи не перший young adult не-фентезі сучасної України — про дітей та підлітків покоління «нульових».

Де і коли: 17:00-17:45, Читальний зал

«Обмін речовин»

Навіщо: Таня Малярчук та Андрій Бондар говорять про примус і насолоду у творчості. Рекомендовано тим, хто вважає творчість тяжкою працею — або пережуває «кризу жанру» і не знає, чи варто працювати далі над обраним напрямком.

Де і коли: 19:00-19:45, Зал «Папір»

Презентація проекту «12 неймовірних жінок про цінності, які творять людину»

Навіщо: Учасниці Мар’яна Савка, Лариса Денисенко, Зоя Казанжи, Олександра Бакланова, Ольга Герасим’юк поговорять про те, чому жіночі розмови про складні суспільні і прості буденні теми можуть стати не менш важливим дзеркалом суспільства, аніж високочола аналітика.

Де і коли: 19:00-19:45, Зал «Гербарій»

Неділя, 21 травня

Від digital до книжки

Навіщо: Анастасія Іванова і Андрій Бондар поговорять про історію проекту «За львівськими брамами». Чи може взагалі література трансформуватися до реалій цифрового суспільства та відповідних змін у середовищі міста — пошукаємо відповіді разом.

Де і коли: 14:00-14:45, Зал УВК

Дискусія «Мистецтво мусить бути соціальним!»

Навіщо: Розмова відбудеться з нагоди презентації книги «Parasol»«Parasol» — від соціального проекту до книги авторства відомих українців за участю авторів збірки, а також ілюстраторів. У ролі модераторів виступлять Іван Рябчій та Настасія Євдокимова. Організатори: соціальний арт-проект Parasol та «Видавництво Старого Лева». Говорити про паліативну допомогу та проблематику підтримки людей із важкими та невиліковними захворюваннями — на часі, бо за 25 років незалежності України ця категорія людей (як дорослих, так і дітей) немов перебуває у незримій «тіні», хоча — на жаль — на їхньому місці може опинитися кожен. Розуміння того, як допомогти таким людям і чому не можна залишатися осторонь — мінімальне те, що ви винесете із цієї зустрічі.

Де і коли: 15:00-15:45, Зал «Дукат»

Всі заходи «Видавництва Старого Лева» шукайте на сторінці у Facebook

У наступних добірках читайте про заходи від «Нашого Формату», Meridian Czernowitz та інших видавців.

Share
Написати коментар
loading...