Реклама

Українці й австралійці спільно вестимуть антарктичні дослідження

Із квітня 2017 року до Антарктиди вирушила 22-а українська антарктична експедиція
Čytaty latynkoju
Українці й австралійці спільно вестимуть антарктичні дослідження
  1. Головна
  2. Новини
  3. Українці й австралійці спільно вестимуть антарктичні дослідження
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Із квітня 2017 року до Антарктиди вирушила 22-а українська антарктична експедиція

Українські вчені планують взяти участь у конкурсах наукових проектів, головною ціллю яких є антарктичні дослідження. Проект досліджень фінансується Австралією. На часі дізнатися більше про ці дослідження та про формат подальшої співпраці науковців з України та їхніх зарубіжних колег.

В чому полягатиме українсько-австралійська співпраця

На нараді в австралійському місті Хорбат, яка проходила за участі директора антарктичного управління Департаменту навколишнього середовища та енергетики Ніка Гейла, сторони досягнули домовленості, що українські науковці будуть переймати досвід австралійських вчених у сфері досліджень Антарктики та ефективного управлінням станціями. Далі наводимо пряму мову щодо підсумків роботи:

Ми будемо вдячні за інформацію в галузі наукових досліджень і поліпшення життя в умовах Антарктики

Дмитро Чеберкус, директор департаменту науково-технічного розвитку МОН

Історичний екскурс в антарктичні дослідження

Нагадаємо, що Україна є учасницею договору, що надає право провадити наукову діяльність та вести антарктичні дослідження із залученням науковців та відповідного обладнання на території континенту. Вчені працюють на станції «Академік Вернадський», яку отримали у 1996 році від Англійського антарктичного товариства. Тут проводяться дослідження у сферах біології, геології, геофізики, гідрометеорології, медицини, океанографії, а також проходять спостереження за популяціями тварин. 1 квітня 2017 року до Антарктиди вирушила 22-а українська антарктична експедиція. Вона продовжить роботу над завданнями, які вже розпочали виконувати попередні дослідницькі групи на цьому об’єкті.

Share
Написати коментар
loading...