Реклама

Microsoft хоче потіснити Google на ринку ОС для освіти

Минулого тижня усі обговорювали вихід нового ноутбуку від Microsoft — і проґавили анонс нової операційної системи, котра насправді має набагато більше значення за ноутбук
Čytaty latynkoju
Microsoft хоче потіснити Google на ринку ОС для освіти
  1. Головна
  2. Новини
  3. Microsoft хоче потіснити Google на ринку ОС для освіти
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Минулого тижня усі обговорювали вихід нового ноутбуку від Microsoft — і проґавили анонс нової операційної системи, котра насправді має набагато більше значення за ноутбук

Судячи із анонсованої операційної системи із хмарними можливостями, Microsoft має намір конкурувати в першу чергу не з Apple та її макбуками, а із Google та її так званими «хромбуками» (ноутбуками на базі ОС Google Chrome).

Чому новинка вдарить в першу чергу по Google Chrome OS

Microsoft пропонує схожу вартість та гнучкість операційної системи. Але при цьому має переваги у низці інструментів (хоча би через більшу поширеність та популярність її програм). Якщо корпорація Google випустила безкоштовну версію офісних програм G Suite for Education, то Microsoft пропонує схожий хмарний сервіс Office 365 for Education. Він дає доступ до низки офісних програм. Частина цих додатків досі не мають аналогів серед програмних продуктів Google. Наприклад, Office 365 for Education має у своєму складі інструмент командного чату Microsoft Teams для спільної роботи над проектами — чого немає у Google. Також сервіс нотаток OneNote має опцію застосування у якості конспектів у класі та інструмент синхронізації із цифровими дошками для аудиторій, чого теж немає у компанії Ларрі Пейджа та Сергія Бріна. З огляду на все це перспективи хмарної Google Chrome OS виглядають не настільки гарними для освітніх проектів та студентів, як можливості Microsoft.

Чи запускає нова Windows стандартні, «нехмарні» додатки

Windows 10 S може запускати і настільні, а не лише хмарні версії програм — чого теж немає у «хромбуках». Звісно, Chrome OS не зникне із освітніх проектів, але за цією ж ціною ($999) можна буде придбати новий ноутбук із Windows 10 S, Intune for Education, Office 365 for Education — що перекриває усі переваги, які раніше були у серії Chromebook для пересічного студента.

Крім того, Windows 10 S буде підтримувати автоматичне оновлення, використовуватиме криптозахист даних та синхронізацію із магазином додатків.

Чи був у компанії попередній досвід роботи із освітніми установами

Microsoft вже розробила інструмент для запровадження серійних інсталяцій своєї системи Windows 10 у школах та коледжах. Програма має назву Set Up School PCs — і не залежить від корпоративних можливостей чи інфраструктури конкретної установи. Для установок використовуються спеціальні USB-ключі для доступу. На них сконфігуровано усі налаштування, пакет додатків і навіть шпалери для робочого столу на тих комп’ютерах, на які буде встановлено нову операційну систему. На кожну клієнтську машину йде буквально хвилина. Тож за декілька годин можна оснастити новим програмним забезпеченням сотні комп’ютерів у школах. Після початкової інсталяції всі подальші операції та адміністрування переносяться у хмару. Для управління використовується сервіс Intune із можливістю визначення окремих налаштувань для різних класів чи курсів. Від початку року цей сервіс пройшов бета-тестування і тепер готується до повноцінного запуску для освітніх установ.

Share
Написати коментар
loading...