Реклама

Архітектор із Малайзії запропонував «надрукувати» хмарочос

Гігантський 3D-принтер зможе виготовляти контейнери на вимогу, які замінять стандартну кухню, ванну кімнату, спальню та інші приміщення
Čytaty latynkoju
Архітектор із Малайзії запропонував «надрукувати» хмарочос
  1. Головна
  2. Новини
  3. Архітектор із Малайзії запропонував «надрукувати» хмарочос
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Гігантський 3D-принтер зможе виготовляти контейнери на вимогу, які замінять стандартну кухню, ванну кімнату, спальню та інші приміщення

Молодий малайзійський архітектор Хасіф Рафій задумався про перетворення індустрії нерухомості в автоматизовану вендінгову систему і запропонував концепцію дому-хмарочоса. Незвичайний хмарочос поєднується із навколишнім середовищем.

В чому полягає ідея будівлі-конструктора

Архітектор надихнувся авангардними ідеями злиття органічного біологічного росту з структурами капсули. Подібну концепцію будинків запропонували у Японії у 1960-х сподвижники руху «Метаболізм». Башта Nakagin Capsule Tower в Токіо є яскравим прикладом цього напрямку.

Основна проблема, яку зможе вирішити новітній хмарочос — це витрати матеріалів і ресурсів в будівельній галузі, а також відмова від будівельних проектів. Наприклад, будівельна галузь Великобританії несе відповідальність за 32% сміттєзвалищ. Хасіф Рафій пропонує автоматизований тривимірний друк будівлі, яке ростиме паралельно з попитом на житло в місті.

Як «надрукувати» хмарочос

Ідея полягає в тому, що має бути гігантський сталевий каркас з 3D-принтером нагорі. Він зможе виготовляти контейнери на вимогу, які замінюють стандартну як кухню, ванну кімнату, туалет, кабінет, спальню.


Хол будівлі буде заповнений машинами самообслуговування, які підключені до інтерфейсу для покупки і налаштування підсистеми. Як тільки клієнт розробляє і купує модуль, він миттєво створюється та стає доступним після підключення до електромережі та обслуговуючих труб. Контейнери можуть бути для різних цілей — складські приміщення, офіси, спортзали, що оптимізує використання нерухомості. Після того, як вони перестають використовуватися, їх можна демонтувати і зберігати на складі або повертати на принтер для переробки.

Концепція хмарочоса отримала визнання на конкурсі eVolo. Спеціалісти зазначили, що ідея ідеально вписується в мінімалізм Японії.

Share
Написати коментар
loading...