Реклама

Скульптури, карта й автоматична вбиральня — оновлено Поштову площу в Києві

Очільник столиці перевірив, якою стала оновлена Поштова площа і чи на краще ці зміни
Čytaty latynkoju
Скульптури, карта й автоматична вбиральня — оновлено Поштову площу в Києві
  1. Головна
  2. Новини
  3. Скульптури, карта й автоматична вбиральня — оновлено Поштову площу в Києві
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Очільник столиці перевірив, якою стала оновлена Поштова площа і чи на краще ці зміни

У Києві відкрили реконструйовану верхню частину пішохідної зони Поштової площі. Тепер на ній відбулася низка змін. Тут встановили скульптурну композицію авторства Володимира Журавля. Також для зручності туристів і киян, неподалік фунікулера облаштували автоматичну вбиральню, якою можна скористатися при потребі.

Що символізують скульптурні фігури дітей?

Як повідомляється, композиція присвячена засновникам Києва. Троє хлопчиків і дівчинка в цій композиції — праобрази Кия, Щека, Хорива та Либеді. Вони бавляться, запускаючи паперові кораблики символічним Дніпром. Цікаво, що скульптура встановлена на карті української столиці. На ній також позначені найпопулярніші туристичні місця: парки, пам’ятники, знакові архітектурні споруди Києва.

Зручності оновленої Поштової площі

Зараз на площі працює фонтан. Комунальники також висадили клумби та молоді дерева. Також тут розширили зону для прогулянок та облаштували прохід з Володимирського узвозу через оглядовий майданчик. До Поштової площі можна дістатися на фунікулері, як це зробив на відкритті мер Києва Володимир Кличко. Очільник столиці оглянув, як функціонує перша автоматична вбиральня та об’єкти на реконструйованій площі столиці.

Її кабіну стилізовано під старовинну тумбу для афіш. Особливістю сучасного туалету є те, що після використання унітаз та підлога дезінфікуються за хвилину. Вартість користування наразі складає 1 грн. За словами Кличка, до кінця 2017 року в Києві планують встановити 10 таких вбиралень. Очільник міста пообіцяв і далі реконструювати та поліпшувати інфраструктуру Києва.

Share
Написати коментар
loading...