Реклама

AI-стартап з України, що працює над грамотністю, отримав $110 млн інвестицій

Стартап українських розробників Grammarly використовує машинне навчання та штучний інтелект для покращення граматики, стилістики та письма іноземними мовами в залежності від контексту — і це належним чином оцінили інвестори
Čytaty latynkoju
AI-стартап з України, що працює над грамотністю, отримав $110 млн інвестицій
  1. Головна
  2. Новини
  3. AI-стартап з України, що працює над грамотністю, отримав $110 млн інвестицій
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Стартап українських розробників Grammarly використовує машинне навчання та штучний інтелект для покращення граматики, стилістики та письма іноземними мовами в залежності від контексту — і це належним чином оцінили інвестори

Зараз компанія базується у Сан-Франциско і працювала на засадах бутстрепінґу із 2009 року. А тепер отримала раунд інвестицій у розмірі $110 млн. Кошти підуть на розширення на ринку та залучення нових кадрів.

Хто інвестував у розробку українців

Серед інвесторів — General Catalyst, Breyer Capital, IVP, SignalFire та Spark Capital.

Що ще варто знати про Grammarly

Над проектом працює 110 осіб. Команда різко зросла, коли сервіс став безкоштовним. Сьогодні щоденно послугами Grammarly користуються 6,9 млн людей на планеті, а додаток із магазину Chrome Web Store отримав 18 тис відгуків та понад 10 млн завантажень.

Додатком можна також користуватися для обробки текстів у Microsoft Word чи в якості окремої програми для Windows — головна цільова аудиторія зосереджена серед маркетологів, студентів, менеджерів із продажу та тих, хто часто і багато пише електронні листи, користується соцмережами і навіть закордонними дейтінґовими сервісами.

Хто заснував компанію

Grammarly заснована 2009 року  двома українцями (Макс Литвин та Алекс Шевченко), зараз серед топ-менеджерів також є американець Бред Гувер.

Як це працює

Використання сервісу безкоштовне, а користувачі преміум-версії також мають доступ до інструментів перевірки на плаґіат та можливості жанрової та стилістичної перевірки текстів. Загалом передбачено 30 стилістичних шаблонів — від академічного письма та наукових робіт до медичних документів, електронних листів чи ділових пропозицій.

Grammarly допомагає користувачам у трьох напрямках: перевірка граматики та структури речень і орфографії; перевірка «читабельності» та зрозумілості готового тексту; та розпізнавання ґендерного забарвлення, аґресії, стілистики письма чи контекстів, під які підготовано конкретний текст.

Сервіс обробляє значний потік даних: за інформацією WSJ, у квітні 2017 року було запропоновано 14 млрд правок до користувацьких текстів на основі обробки мовлення та машинного навчання.

Чи заміняє цей сервіс перевірку тексту людьми

Хоча в роботі сервісу використовується штучний інтелект, він не заміняє повністю вичитку текстів живими людьми і не призначений для цього: засновники кажуть, що мета стартапу — допомогти у розвитку грамотності, а не замінити людей при підготовці текстів.

Share
Написати коментар
loading...