Реклама

Сьогодні відзначають День «Зоряних Воєн»

Неофіційне свято, яке стало каламбуром на англійське прочитання сьогоднішньої дати — і привід для прихильників саги Star Wars зібратися разом і переглянути улюблені кінофільми чи покосплеїти головних героїв
Čytaty latynkoju
Сьогодні відзначають День «Зоряних Воєн»
  1. Головна
  2. Новини
  3. Сьогодні відзначають День «Зоряних Воєн»
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Неофіційне свято, яке стало каламбуром на англійське прочитання сьогоднішньої дати — і привід для прихильників саги Star Wars зібратися разом і переглянути улюблені кінофільми чи покосплеїти головних героїв

День Star Wars — неофіційне свято, проте не менш вагоме для усіх шанувальників книг, фільмів та всесвіту, створеного Джорджем Лукасом.

Чому 4 травня

Основна дата — ще інакше названа Днем Люка Скайвокера — це 4 травня. Приводом для вибору стало прощання джедаїв, котре дуже часто звучить у всіх фільмах циклу. Це — May the Force be with you («Нехай буде з тобою Сила»). Цю фразу в якості каламбуру часто обігрують May the fourth be with you («хай буде з тобою 4 травня»). Цікаво, що «Зоряні Війни» вийшли 1977 року. А 1979 року саме 4 травня прем’єркою Великобританії стала Марґарет Тетчер. Її партія обіграла каламбур, розмістивши оголошення у вечірніх новинах May the Fourth Be with You, Maggie. Congratulations.

2005 року каламбур посилився ще й завдяки технологіям. Під час інтерв’ю телеканалу N24 Джорджа Лукаса попросили сказати найвідоміше прощання на камеру. І синхроніст переклав німецькою цю фразу як Am 4. Mai sind wir bei Ihnen («Ми будемо із вами 4 травня»). За свідченнями глядачів, цей епізод із програми не вирізали.

А є ще 5 і 6 травня

Популярність 4 травня породила ще декілька мемів: 5 травня англійською через співзвучність називають Revenge of the Fifth — на честь III епізоду циклу під назвою Revenge of the Sith. У цей день заведено «переходити на темний бік Сили» і віддавати шану Владикам ситхів та іншим антигероям епопеї. В іншій інтерпретації це заведено робити 6 травня — Revenge of the Sixth.

У «Зоряних Воєн» є ще й офіційне свято

Міська рада Лос-Анджелеса 2007 року проголосила 25 травня Днем «Зоряних Воєн». В цей день відзначається річниця виходу на кіноекрани першого фільма «Star Wars. Episode IV». Це сталося 25 травня 1977 року. На честь цієї події цього дня також відзначають Geek Pride Day. Із 2008-го він широко святкується у США, збираючи ще й прихильників Дуґласа Адамса із його «Автостопом галактикою» та «Дискосвіту» Террі ПратчеттаФантастичні тексти Террі Пратчетта видадуть українською.

Share
Написати коментар
loading...