Реклама

Facebook запустив смайли-реакції для коментарів

Якщо стандартного like вам було замало — тепер можете скористатися цілою палітрою емоцій на будь-який смак
Čytaty latynkoju
Facebook запустив смайли-реакції для коментарів
  1. Головна
  2. Новини
  3. Facebook запустив смайли-реакції для коментарів
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Якщо стандартного like вам було замало — тепер можете скористатися цілою палітрою емоцій на будь-який смак

Соціальна мережа Марка Цукерберґа запустила новинку. Йдеться про можливість ставити «реакції». Таку назву мають тематичні смайли, що відображають гнів, невдоволення, сум, радість чи сміх. Їх можна використовувати під коментарями користувачів до статусів, дописів, нотаток чи медіаматеріалів у загальній стрічці Facebook.

Чи несе це якусь практичну користь?

Швидше за все — жодної. Запровадження реакцій під окремими дописами раніше Марк Цукерберґ мотивував потребою розрізняти стандартний «лайк» (який ще позначається як «Мені подобається») та прояви солідарності емоційної чи навпаки — вияви невдоволення чи засудження того, про що пишуть користувачі. Схоже, за тим же принципом сформовано оновленні like-смайлики і для коментарів (хоча тут найчастіше діє якраз протилежна логіка: користувачі «лайкають» ті коментарі, з якими солідарні, тому неясно, як працюватимуть ці смайли-реакції надалі).

Навіщо тоді це все?

Щоби не було так нудно, напевно. Новинку вже зацінили українські письменники, перекладачі — і навіть депутатка Верховної Ради. Ось який цікавий діалог нам вдалося зафіксувати:

Що робити, якщо у вас немає смайлів-реакцій під коментарями

Спати спокійно. Найпопулярніша соціальна мережа обіцяє, що упродовж доби нововведення запрацює для усіх користувачів, поки що його поступово запроваджують у мобільній та веб-версії Facebook. А далі нам доведеться з усім цим жити. Принаймні, використання такої кількості різних типів реакції на написане зробить Facebook різноманітнішим, а реакції ваших друзів на ваші публікації — непередбачуванішими.

Share
Написати коментар
loading...