Реклама

5 цифр, які варто знати про Євробачення-2017 у Києві

Творчість — це теж бізнес. Які компанії, виконавці та підрядники отримають найбільші гонорари під час Євробачення і яким буде бюджет конкурсу, перші виступи якого розпочнуться днями у столиці
Čytaty latynkoju
5 цифр, які варто знати про Євробачення-2017 у Києві
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 5 цифр, які варто знати про Євробачення-2017 у Києві
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Творчість — це теж бізнес. Які компанії, виконавці та підрядники отримають найбільші гонорари під час Євробачення і яким буде бюджет конкурсу, перші виступи якого розпочнуться днями у столиці

Євробачення — це не лише пісні та танці на сцені, але й бюджети, витрати та гроші. Багато грошей. Коротко — про ключові цифри, якими можна проілюструвати цьогорічний конкурс, що проходитиме на початку травня 2017-го в українській столиці.

1. Загальний бюджет

Бюджет конкурсу за урядовими розрахунками складає 455 млн грн. Відповідає за підготовку Національна телерадіокомпанія України. Закупівля низки послуг відбувалася на основі окремого закону, що запровадив торги за спрощеною, безтендерною процедурою. Всі послуги та витрати треба буде придбати і сплатити до 8 травня — саме в цей день розпочнуться перші виступи, тож має повністю функціонувати сцена, світло та звук.

2. Хто стане найбільш оплачуваною українською «зіркою»

Найбільший гонорар за свій виступ отримає минулорічна володарка перемоги на Євробаченні — співачка Джамала: її виступ коштуватиме організаторам 985 тис грн. На другій сходинці за розмірами гонорарів — Руслана Лижичко, котра свого часу вперше принесла перемогу до України (це сталося у 2004 році): вона отримає  393 тис грн. Набагато скромніші гонорари у виконавиці ONUKA – лише 45 тис. аналогічну суму отримають музиканти Національного академічного оркестру народних інструментів.

3. Контракт транспортників

Світлове та звукове обладнання для сцена, сама сцена, допоміжне устаткування для трансляцій і навіть виконавці та їхні групи і персонал — все це має якось доїхати на конкурс. Тому важливою є участь транспортних компаній. Переможець конкурсного відбору — компанія «ІТЛ-Групп», — надасть транспортні послуги на суму в 19,8 млн грн.

4. У яку суму обійдуться послуги європейських компаній

Особливість тендерів цьогорічного Євробачення — контракти з іноземними партнерами, більшість із яких успішно допомагали у проведенні цього пісенного конкурсу в інших країнах у попередні роки. ТОП-5 контрактів виглядають наступним чином:

  • Світлове устаткування — Production Resource Group AG, 77 млн грн
  • Відеоекрани та проектори — Production Resource Group AG, 30 млн грн
  • Зйомка відео та пряма трансляція — NEP Sweden AB, 26,9 млн грн
  • Трибуни — ТОВ «Артмакс Інжиніринг», 23,1 млн грн
  • Крани, штативи та інше знімальне устаткування — ТОВ «Операторські Технології.ЮА», 16,4 млн грн.

5. Скільки приїде гостей

Станом на квітень 2017 року прогнозувалося, що на всі події пісенного конкурсу «Євробачення» до України приїде близько 20 тис іноземців. Загалом було продано понад 27 тис квитків. Півфінали відбудуться 9 та 11 травня, фінальний концерт Євробачення-2017 – 13 травня.

Share
Написати коментар
loading...