Реклама

В Івано-Франківську втілять 6 проектів розвитку міського середовища

Фінансує ініціативи ґрантова програма від Urban Space 100 — які проекти підтримали цього разу?
Čytaty latynkoju
В Івано-Франківську втілять 6 проектів розвитку міського середовища
  1. Головна
  2. Новини
  3. В Івано-Франківську втілять 6 проектів розвитку міського середовища
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Фінансує ініціативи ґрантова програма від Urban Space 100 — які проекти підтримали цього разу?

Громадський ресторан Urban Space 100 надав фінансову підтримку 6 некомерційним проектам на розвиток міського середовища Івано-Франківська.

Міські ідеї, які планують втілити

«Лісова Школа» —  це об’єднання батьків та дітей для спільного часопроведення на природі. Основне завдання проекту –  сприяти розвитку дітей через активну гру на природі, а також допомогти у  формуванні екологічної свідомості учасників. За основу взято популярні в Європі, Канаді, США та Австралії «forest schools».

Наступний проект — дворик «Шевченко Три». Простір в центрі міста за одноіменною адресою став публічним простором для активного використання різними соціальними групами. Тут є дитячий майданчик, проводять заняття з йоги та сальси, влаштовують кінопокази, презентації та інші публічні заходи. Рік тому облаштували лише 1/3 частину простору. Цього літа планується продовжити відновлювальні роботи в дворі, виготовити вуличні меблі для простору, облаштувати фасади, дитячий простір та міський душ.

Також Urban Space 100 схвалив ініціативу «Поділися їжею», завдяки якій малозабезпечені люди зможуть отримати безкоштовно продукти харчування. В реабілітаційному центрі «Гармонія» по вул. Молодіжна, 54В встановлять спеціальний холодильник. Тут небайдужі городяни зможуть залишити їжу та соціально незахищених верств населення. Наразі придбають один холодильник, але згодом планується їх встановити в різних частинах міста. Холодильник буде жовтого кольором та з написом «поділися їжею».

«День вуличної музики» також підтримали співзасновники громадського ресторану. Завдяки заходу ініціатори хочуть активувати культурне середовище міста. Подія покликана об’єднати вуличних музик та дозволити їм проявити себе на широкий загал. Городянам пропонують не лише стати слухачами, а й самим спробувати себе в музиці. В рамках днів вуличної музики проходитиме арт-проект «Вуличне піаніно», на якому можуть заграти усі бажаючі.

Можливості комп’ютерних технологій хочуть показати завдяки «Школі майбутнього. Школі IT».  У рамках проекту буде організовано різні заходи, форуми, воркшопи, та майстер-класи, які покликані ознайомити з IT-технологіями у школах Івано-Франківська. Таким чином організатори хочуть залучити молодь, щоб зробити в майбутньому місто більш інтерактивним та відкритим для світу.

Заключний проект, що отримав часткову підтримку від Urban Space 100 — фестиваль для батьків та дітей «Фалькор». Він спрямований довести, що батьки можуть  розвиватись разом і пізнавати щось нове зі своїми дітьми. Захід розрахований на близько 150 осіб.

Що таке Urban Space

Urban Space 100 — ресторан, який генерує прибуток для реалізації некомерційних проектів з розвитку Івано-Франківська. На сьогоднішній день вдасники підтримали 44 проекти. Наступні збори відбудуться наприкінці липня, а заявки можна подати з 15 червня до 15 липня 2017 року.

Share
Написати коментар
loading...