Реклама

Україна посіла 24 місце за рівнем розвитку відкритості даних

Україна піднялася одразу на 30 позицій у рейтингу відкритості даних
Čytaty latynkoju
Україна посіла 24 місце за рівнем розвитку відкритості даних
  1. Головна
  2. Новини
  3. Україна посіла 24 місце за рівнем розвитку відкритості даних
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Україна піднялася одразу на 30 позицій у рейтингу відкритості даних

У 2016 році Україна  посіла 24 місце за рівнем розвитку відкритості даних. Про такий показник нашої країни свідчать дані дослідження Global Open Data Index. Таким чином наша держава піднялася на 30 позицій у загальному рейтингу відкритості інформації в електроних джерелах.

Про що свідчить покращення рейтингу

Минулого року Україна вперше отримала рейтинг Global Open Data Index. Приводом стало відкриття таких порталів як «Є-Data» та активний розвиток платформи ProZorro40 за 2 млрд — головне про закупівлю київських трамваїв.  Крім того, за минулий рік було відкрито більшість базових реєстрів, підписано міжнародну хартію відкритих даних та затверджено відповідну дорожню карту розвитку щодо такої інформації. Наразі показник України складає 49%. Керівник проекту «Є-Дата» (електронні дані про публічні фінанси України) Олександр Щелоков переконаний, що результати останнього року та покращення рейтингу вже вказують на динаміку та потенціал України:

Питання відкритих даних уряд, громадськість та бізнес зрушили з місця. Втім, говорити про якість реформ чи змін дуже рано. Потрібна активна участь чиновників та керівників державних підприємств. Але все буде гаразд

Лідери відкритості даних — Австралія і Тайвань

Всього у дослідження залучено 94 країни. Найбільшого рівня розвитку відкритості даних зуміли досягнути австралійці та тайванці з показником 79%. За ними йдуть Франція — у них 73%, Велика Британія — також 73% та Канада — 69%. Поруч з Україною розташувалися в цьому рейтингу Гонконг — 50%, Польща — 47%, Австрія та Словенія — по 49%.

Share
Написати коментар
loading...