Реклама

Китайці планують побудувати в Україні масштабний агропарк

«China International Corporation» зацікавлена у довготривалій співпраці українським аграрним сектором
Čytaty latynkoju
Китайці планують побудувати в Україні масштабний агропарк
  1. Головна
  2. Новини
  3. Китайці планують побудувати в Україні масштабний агропарк
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
«China International Corporation» зацікавлена у довготривалій співпраці українським аграрним сектором

Не лише західні інвестиції залучають в українську еокноміку. В Україні планують побудувати перший Китайський сільськогосподарський парк. Відомості про те, що китайські підприємці зацікавлені у інвестиціях в український аграрний сектор з’явилися після зустрічі міністра агрополітики Тараса Кутового з представником компанії з КНР під назвою «China International Corporation».

Чим стане китайський сільськогосподарський парк

Будівництво Китайського модернізованого сільськогосподарського парку — масштабний інвестиційний проект, який покращить економічні взаємовідносини між державами. Наразі йде обговорення щодо його розташування. Ймовірно, що він буде базуватися в різних містах України.

«Думаю, що діяльність нової китайської корпорації, орієнтованої виключно на аграрні інвестиції, є правильним і взаємовигідним кроком. Наші країни мають величезний потенціал для поглиблення співпраці. Це стосується і модернізації інфраструктурних об’єктів, і питань поставок добрив, засобів захисту рослин», — зазначив Тарас Кутовий.

Які перспективи українсько-китайської співпраці

На зустрічі з представником «China International Corporation» розглядалося також питання організації Українсько-китайського міжнародного форуму аграрного розвитку. Запуск першого планується у вересні 2017 року у Києві або Пекіні. В перспективі — проведення таких заходів двічі на рік в обох країнах. Також міністр агрополітики торкнувся теми зниження ставки відсотка по кредиту, який у 2012 році китайська сторона надала для ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» в розмірі $1,5 млрд.  Минулого року підприємство вже виплатило $80 млн заборгованості перед китайською стороною.

Share
Написати коментар
loading...