Реклама

На території Чорнобилю стартує проект сонячної електростанції

За попередніми розрахунками станція вироблятиме 2,5 тисяч МВт електроенергії
Čytaty latynkoju
На території Чорнобилю стартує проект сонячної електростанції
  1. Головна
  2. Новини
  3. На території Чорнобилю стартує проект сонячної електростанції
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
За попередніми розрахунками станція вироблятиме 2,5 тисяч МВт електроенергії

Нові джерела енелктроенргії освоюють не лише на загальнодоступній території України, але й у спеціалізованих зонах. Зокрема, можна використати у продуктивних цілях так звану «зону відчуження» довкола ЧАЕС. Перший проект відновлювальної сонячної енергетики на території Чорнобильської зони розпочне роботу до кінця першого півріччя 2017 року. Про плани запуску повідомив Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак. На часі дізнатися подробиці про подібні енергетичні ініціативи.

2,5 тис МВт електроенергії — від приватних інвесторів

Заявки від українських та закордонних інвесторів на будівництво сонячних електростанцій у зоні відчуження у Чорнобилі збиралися українськими відомствами із 2016 року, каже міністр. Понад 50 проектів запропонували реалізувати Міністерству екології та природних ресурсів. Станом на сьогодні проводиться підготовча робота щодо старту усіх пропозицій, з якими енергетичні компанії зверталися до профільного міністерства упродовж попереднього періоду.

За словами очільника міністерства Остапа Семерака, потенціал 30-кілометрової зони довкола Чорнобильської атомної електростанції дозволяє забезпечити інтереси зацікавлених інвесторів. За попередніми розрахунками, на цій території цілком можливо буде виробляти в межах 2,5 тис МВт електроенергії із «зелених» джерел. Перший проект відновлювальної сонячної енергетики на території зони відчуження довкола Чорнобильської атомної станції вже почали реалізовувати. Ось як початок будівництва прокоментував міністр:

Сьогодні можемо говорити про першу приватну інвестицію у цю зону. Це — невеличка сонячна станція, яка вже будується. І це — український інвестор

Share
Написати коментар
loading...