Реклама

Хмельницький очолив рейтинг безпечності обласних центрів України

Найменш безпечним обласним центром виявилось Запоріжжя. Рейтинг формували на основі кількості правопорушень та опитування городян.
Čytaty latynkoju
Хмельницький очолив рейтинг безпечності обласних центрів України
  1. Головна
  2. Новини
  3. Хмельницький очолив рейтинг безпечності обласних центрів України
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Найменш безпечним обласним центром виявилось Запоріжжя. Рейтинг формували на основі кількості правопорушень та опитування городян.

Експерти Міжнародного Республіканського Інституту (ІRI) сформували рейтинг безпечності обласних центрів України. За результатами опитування мешканців та даних по кількості кримінальних правопорушень, найбезпечнішим містом визнано Хмельницький. Натомість у Запоріжжі городяни почувають себе найменш захищеними. Такі дані оприлюднили в Інституті суспільно-економічних досліджень.

Що впливало на позицію міста в рейтингу

Експертка з макроекономічної політики Інституту суспільно-економічних досліджень Крістіна Аврамченко розповіла, що було проведено опитування, яке співставили з кількістю зафіксованих правопорушень на 10 тисяч осіб. Громадяни можуть суб’єктивно сприймати стан безпеки в місті, що не співпадає з даними правоохоронних органів. Для прикладу, в Івано-Франківську, Вінниці та Херсоні кількість правопорушень приблизно однакова, але жителі оцінюють стан безпеки по-різному.

На сприйняття впливає низка чинників, серед яких — рівень освітлення на вулицях, присутність даних про заходи безпеки або правопорушення, оцінка роботи правоохоронних органів

Де українці почувають себе найзахищенішими

Під час опитування визначили, що Хмельницький, Тернопіль, Чернівці, Чернігів та Івано-Франківськ відзначаються достатнім рівнем безпеки. За результатами опитування, 73% мешканців Хмельницького спокійно йдуть додому ввечері. А також в місті найменше кримінальних правопорушень — лише 2 на 10 тис осіб.

Цікава тенденція, що в тих містах, де мешканці довіряють поліції, вони відчувають себе безпечніше. Наприклад, у Львові було зафіксовано більше 200 кримінальних правопорушень на 10 тис населення, але 65% городян почувають себе безпечно. А от у Маріуполі злочинність чи не найнижча в Україні — 32 на 10 тис населення, але лише 41% жителів почуває себе безпечно.

Share
Написати коментар
loading...