Реклама

Українцям представили розмір пенсій та соцвиплат із 1 травня 2017-го

Хто матиме право на субсидію? Якими стануть соціальні доплати для вразливих груп? Хто отримає надбавку до пенсії?
Čytaty latynkoju
Українцям представили розмір пенсій та соцвиплат із 1 травня 2017-го
  1. Головна
  2. Новини
  3. Українцям представили розмір пенсій та соцвиплат із 1 травня 2017-го
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Хто матиме право на субсидію? Якими стануть соціальні доплати для вразливих груп? Хто отримає надбавку до пенсії?

Починаючи з 1 травня 2017 року, в Україні проведуть перерахунок пенсій та соціальних виплат, що прив’язані до  прожиткового мінімуму, а також має змінитися система нарахування субсидій.

Як нараховуватимуть пенсії

У зв’язку зі збільшенням прожиткового мінімуму до 1312 грн, відбудеться перерахунок для більш ніж 8,2 млн пенсіонерів.

Як зміняться соціальні виплати

  • Зросте до 421 грн допомога у зв’язку з пологами. А от допомога при народженні дитини та розмір допомоги по догляду за дитиною до 3-річного віку залишаються незмінними.
  • Зміниться нарахування допомоги на дітей, над якими встановлено опіку. До 6 років вираховуватиметься різниця між 2852 грн і середнім розміром аліментів (інших допомог) за попередні 6 місяців; від 6 до 18 років так само рахується різниця між 3554 грн і середнім розміром аліментів та допомог. Якщо осіб, які мають опіку над дітьми не визначено законом, допомога призначається у розмірі двох прожиткових мінімумів.
  • Державні виплати дітям, яким батьки не сплачують аліменти, вираховується як різниця між 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку та середнім доходом сім’ї за попередні 6 місяців.
  • Зросте допомога для дітей до 6 років (до 713 грн), а також від 6 до 18 років – 888,5 грн .
  • Максимальна соціальна виплата на дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, буде для дітей до 6 років – 2456 грн; від 6 до 18 років – 3062 грн.

Також підвищиться грошова допомога особі, яка проживає разом з інвалідом I чи II групи внаслідок психічного розладу — до 1624 грн (було 1544 грн).

Малозабезпечені сім’ї отримуватимуть виплати у співвідношенні до прожиткового мінімуму : для працездатних осіб – 21 %, для дітей – 85%, для осіб, які втратили працездатність, та інвалідів – 100%.

Як перераховуватимуть субсидії

У зв’язку з завершенням опалювального сезону, субсидії мають перерахувати. Цьогоріч її можуть оформити мешканці дачних кооперативів. Протягом місяця українці мають проінформувати про зміни у складі зареєстрованих мешканців, соціального статусу  членів сім’ї та здійснення покупки вартістю більше 50 тис грн одноразово.

Подавати декларацію про доходи та заяву потрібно лише тим сім’ям, що орендують житло, мають вищезгадані зміни або планують отримати субсидію на тверде паливо.

Share
Написати коментар
loading...