Реклама

«Чорнобиль360» та UniVRsee показали можливості освітнього відео

Команда «Чорнобиль360» представила перший в Україні інтерактивний освітній проект у віртуальній реальності про зону відчуження
Čytaty latynkoju
«Чорнобиль360» та UniVRsee показали можливості освітнього відео
  1. Головна
  2. Новини
  3. «Чорнобиль360» та UniVRsee показали можливості освітнього відео
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Команда «Чорнобиль360» представила перший в Україні інтерактивний освітній проект у віртуальній реальності про зону відчуження

Випробували можливості проекту із віртуальною реальністю учні київської школи №57 — для них координатори проекту влаштували віртуальну екскурсію по ЧАЕС та околицях зони відчуження: діти ознайомилися з багатьма процесами, що відбуваються на станції після аварії 1986 року, але є недоступними для громадськості, без жодних ризиків для власного здоров’я.

На основі чого реалізовано проект

Побачити все це на власні очі школярі змогли завдяки системі колективного перегляду в окулярах та навушниках віртуальної реальності UniVRsee. Ця українська розробка вже використовується у кінотеатрі віртуальної реальності VR Cinema у столиці.

Хто координує проект віртуальних екскурсій Чорнобилем

Кирило Покутний – автор проекту «Чорнобиль360», Сергій Терещенко – виконавчий продюсер. Для Кирила проект є особистим адже його батько понад 15 років пропрацювали на ЧАЕС, а сам Кирило народився в рік аварії.

Які подальші плани у команди «Чорнобиль360»

«Чорнобиль360» — перший проект освітньої платформи, яку автори планують запровадити в навчальних закладах. В перспективі на базі платформи створюватиметься контент для уроків географії, історії, біологїї та інших природничих дисциплін. Вчителі легко зможуть контролювати перегляд кожним учнем та отримають інструмент оцінки знань.

Схожу систему вже успішно використовує компанія Google, кажуть організатори і додають, що їхній урок із зануренням школярів у віртуальну реальність став першою подібною практикою, реалізованою в Україні. Також команда вже півтора роки працює над інтерактивним документальним фільмом у віртуальній реальності. Кошти на зйомки та пост-продакшн були зібрані завдяки платформі колективного фінансування Kickstarter. Зараз фільм доступний для безкоштовного перегляду через магазини контенту і додатків Oculus Store та Android Market.

Share
Написати коментар
loading...