Реклама

Поблизу Херсона побудовано найдовшу в Європі поливну систему

Іригаційний комплекс, який коштував компанії ED&F Man $5 млн, використовуватимуть для вирощування цукрових буряків
Čytaty latynkoju
Поблизу Херсона побудовано найдовшу в Європі поливну систему
  1. Головна
  2. Новини
  3. Поблизу Херсона побудовано найдовшу в Європі поливну систему
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Іригаційний комплекс, який коштував компанії ED&F Man $5 млн, використовуватимуть для вирощування цукрових буряків

У селі Киселівка на Херсонщині презентували першу чергу масштабної поливальної системи довжиною 1,2 км. Зрошувальна машина претендує на звання найдовшої в Європі. Іригаційний комплекс побудований завдяки інвестиційним вкладам британської компанії ED&F Man. На часі дізнатися більше про цю систему.

Для чого використовуватимуть зрошувальну систему

За словами представника ED&F Man Ігора Бучацького, на 1 тис га херсонської землі планується вирощення цукрового буряку. Керівний директор напряму Коммодіті ED&F Man Ян Кіс Ван Дер Вайлд зазначив, що стратегія компанії передбачає повний цикл виробництва цукру – від вирощування насіння до виробництва продукту:

Завдяки співпраці з місцевою та центральною владою, які створюють нам необхідні для роботи умови, ED&F Man стало комфортніше працювати, тому ми можемо планувати наступні інвестиційні проекти

Скільки коштів інвестувала компанія ED&F Man?

Перша частина зрошувального комплексу коштувала компанії $5 млн. До 2020 року інвестори планують розширити іригаційну систему до 20 тис га та залучити в програму Миколаївську область. Представник ED&F Man Ігор Бучацький зазначив, що загальна сума інвестицій складатиме більше $60 млн.

Інвестиції у зрошувальні системи на півдні України знаменують підвищення достатку регіонів, де поширений посушливий клімат. Цьогоріч на поліпшення іригаційних комплексів в державному бюджеті передбачено 30 млн грн, з яких 26 млн — для Херсонської області. За словами очільника Херсонщини Андрія Гордєєва, це свідчить про те, що держава, як і інвестиційний бізнес, розуміють необхідність розвитку регіону.

До відома, загалом компанія ED&F Man інвестувала в український агробізнес вже $150 млн. Головний інвестиційний радник Прем’єр-міністра України Данило Білак переконаний: якщо західні інвестори бачитимуть, що в Україні справді існують регіони, де місцева влада створює необхідні умови для ведення бізнесу, то це змінить ставлення до нашої держави і в майбутньому дозволить залучати ще більше коштів.

Share
Написати коментар
loading...