Реклама

Акції українських аграрних компаній зросли на закордонних біржах

У порівнянні із 2016 роком капіталізація українських аграрних компаній зросла на 15,7%. Про що це свідчить — на часі розібратися
Čytaty latynkoju
Акції українських аграрних компаній зросли на закордонних біржах
  1. Головна
  2. Новини
  3. Акції українських аграрних компаній зросли на закордонних біржах
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
У порівнянні із 2016 роком капіталізація українських аграрних компаній зросла на 15,7%. Про що це свідчить — на часі розібратися

Україна здавна вважається «житницею» для низки країн Східної та Центральної Європи. Тому показники провідних українських холдингів та компаній на цьому ринку мають важливе значення для оцінки стану агросфери в цілому та перспективних напрямків для інвестування та співпраці зокрема.

Позитивна динаміка намітилася у сфері сільського господарства та промисловості на рівні великих компаній. Згідно аналітичних розрахунків, проведених УкрАгроКонсалтом, у першому кварталі 2017 року спостерігається зріст капіталізації українських аграрних холдингів. Про це свідчить підвищення вартості акцій таких аграрних компаній на закордонних біржах. Загалом капіталізація збільшилася з 2,64 до 3,06 млрд євро. Цей показник у відсотковому вимірі складає 15,7% в порівнянні з минулорічним показником згаданого дослідження. На часі побачити динаміку змін у наочному вираженні.

Що означає така тенденція розвитку аграрної сфери

Подібні зміни знаменують позитивну тенденцію здорожчання публічних аграрних компаній з України. Для порівняння, в першому кварталі 2016-го року ріст для цього сектору економіки складав всього 0,2%. Ось як виглядає ця ситуація на графіку:

Тенденція стійкого росту вартості акцій українських аграрних компаній на відкритому міжнародному ринку цінних паперів свідчить про покращення макроекономічного клімату в Україні та утвердження стійких позицій на світовому ринку. Таку думку висловили автори відповідного дослідження. Ми продовжимо стежити за агроринком — а щоби нічого не пропустити, не забувайте підписатися на наш проект у соціальних мережах.

Share
Написати коментар
loading...