Реклама

«КСД» видає книгу про жіночу емансипацію в Україні

Новинку презентують в рамках «Книжкового Арсеналу» у Києві у другій половині травня
Čytaty latynkoju
«КСД» видає книгу про жіночу емансипацію в Україні
  1. Головна
  2. Новини
  3. «КСД» видає книгу про жіночу емансипацію в Україні
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Новинку презентують в рамках «Книжкового Арсеналу» у Києві у другій половині травня

В рамках «Книжкового Арсеналу» у травні 2017 року буде презентовано унікальну у своєму роді збірку з жіночої історії. «Українські жінки у горнилі модернізації» вийдуть у видавництві «КСД» під редакцією дослідниці та ґендерної активістки Оксани Кісь.

Хто причетний до написання

Cеред авторок — учасниці Української Асоціації дослідниць жіночої історії Олена Стяжкіна, Марина Воронина, Мар’яна Байдак, Ольга Бежук, Мирослава Дядюк та багато інших. Орієнтовно презентацію призначено на 18 травня о 15:00 в залі «Фарби» в рамках «Книжкового Арсеналу».

Про що ця книга

Процеси модернізації стрімко вривалися у розмірене, зі століттями усталеним трибом і ритмами життя українських жінок кінця XIX ст. При цьому відбувалися радикальні зміни у їхніх соціальних ролях. Зміни зачіпали й повсякденні практики, систему цінностей, світогляд, сфери діяльності. Та що насправді нам відомо про те, як модернізація змінювала жінок і як самі жінки брали участь у процесах модернізації в Україні у найважливіший і переломний її період – у першій половині ХХ ст.? Де були і що робили українські жінки у вирішальні моменти історії України першої половини ХХ століття? Як змінювалося їхнє бачення власного призначення в добу тотальної модернізації? Як суспільство сприймало емансипацію жінок? Кінець ХІХ – початок ХХ ст. – поворотний період у світовій історії, коли змінювалося усе – і технології, і ідеології, і суспільні відносини. Ідеї жіночої емансипації поширилися у середовищі української інтелігенції та спонукали жінок різних верст прагнути розширення своїх прав та можливостей самореалізації. Та чи було тогочасне суспільство готове до серйозних змін у поглядах на гендерні відносини? Відповіді на всі ці питання можна буде знайти у новинці від «КСД»

Share
Написати коментар
loading...