Реклама

Угорський інвестор допоможе Закарпаттю позбавитися сміття

Інвестиції з Угорщини допоможуть подолати проблеми засмічення річок та річкових берегів у районі Тереблянської долини
Čytaty latynkoju
Угорський інвестор допоможе Закарпаттю позбавитися сміття
  1. Головна
  2. Новини
  3. Угорський інвестор допоможе Закарпаттю позбавитися сміття
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Інвестиції з Угорщини допоможуть подолати проблеми засмічення річок та річкових берегів у районі Тереблянської долини

ПЕТ-пляшки і скло – основний видимий забруднювач річок з поміж побутових відходів. У цьому регіоні відсутні обладнані сміттєзвалища, а також поки що немає і сміттєпереробного заводу. Це — одна з причин забруднення річки Тереблі, адже дехто з місцевих використовує річку у якості сміттєпроводу. Тепер з цією проблемою боротимуться спільно інвестори та Національний природний парк.

В чому саме полягає проблема

Керівництво Міжгірської районної державної адміністрації та Національного природного парку «Синевир» вже не перший рік шукають вирішення проблеми, починаючи від широкої просвітницької роботи серед населення, закінчуючи пошуками інвесторів, які би займалися збором, вивезенням і переробкою відходів. Боротьба зі сміттям триває. Небайдужі люди щовесни проводять екологічні акції з очищення берегів річок.

Сміття, яке несе Теребля своїми водами, опиняється у заплавах Теребле-Ріцького водосховища. Регулярне прибирання території глобально проблеми засміченості не вирішує: без дієвої системи комунального обслуговування і подальшого екологічно зорієнтованого поводження з побутовими відходами наступна весна буде схожа на цьогорічну.

Як зміниться ситуація з приходом інвестора

Як повідомляють в НПП «Синевир», проведено відповідні перемовини з угорським інвестором, який вже в найближчий час готовий встановити у регіоні пресувальне обладнання, забезпечити транспортування, пакування і вивіз сміття для переробки. Це звільнить Національний парк від сміття. До речі, сьогодні до загальнодержавного прибирання може долучитися кожен в рамках акції «Зробимо Україну чистою»29 квітня усіх бажаючих запрошують зробити Україну чистою.

Share
Написати коментар
loading...