Реклама

Івано-Франківськ створить новий комплекс для сортування твердих відходів

Мер Івано-Франківська оголосив прийом тендерних заявок до 22 травня 2017 року
Čytaty latynkoju
Івано-Франківськ створить новий комплекс для сортування твердих відходів
  1. Головна
  2. Новини
  3. Івано-Франківськ створить новий комплекс для сортування твердих відходів
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Мер Івано-Франківська оголосив прийом тендерних заявок до 22 травня 2017 року

Утилізація відходів із використанням автоматизованих систем — питання, яким переймаються все більше українських міст. От і до Івано-Франківська ця тенденція теж дійшла. Мер міста Руслан Марцинків заявив про оголошення тендеру на закупівлю сортувально-подрібнюючого комплексу. Подібна споруда та інфраструктура потрібні для сортування твердих побутових відходів у Івано-Франківську. Як це змінить Івано-Франківськ та вплине на утилізацію сміття? На часі розібратися у деталях.

Для чого використовуватимуть нову систему

Згідно технічних вимог очікується, що комплекс для сортування та подрібнювання твердих побутових відходів (ТПВ) буде призначений для комбінованого сортування (ручне та механізоване сортування) сміття. Технологія передбачає подрібненням великогабаритних відходів. Далі на сортувальній лінії відбуватиметься подальше виділення відходів чорних та кольорових металів, склотари, пластмаси, дерева та паперу. Ці види сміття утилізуватимуться окремо. Загальна потужність комплексу має становити не менше 50 тис т щороку, а продуктивність — 12-15 т щогодини. Це дасть змогу обробляти весь той потік сміття, який генерує місто протягом року, кажуть у місцевій мерії.

Схема комплексу та сортувальної лінії

Як визначать постачальника та розробника комплексу

Прийом документів на участь у тендері для створення системи утилізації твердих відходів проводиться через систему електронних закупівель ProZorro. Кінцевий термін подачі заявок — 22 травня 2017 року. До участі запрошуються представники сміттєпереробних компаній та постачальники відповідних технологічних рішень із досвідом запровадження таких комплексів в інших містах.

Share
Написати коментар
loading...