Реклама

Із «безконтактом» у метро — нововведення для киян

Хто і як зможе оплачувати безконтактними картками проїзд у столичному метро
Čytaty latynkoju
Із «безконтактом» у метро — нововведення для киян
  1. Головна
  2. Новини
  3. Із «безконтактом» у метро — нововведення для киян
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Хто і як зможе оплачувати безконтактними картками проїзд у столичному метро

Безконтактні банківські картки у Києві можна буде застосовувати як проїзні або для отримання передплати поїздок зі знижками.

Як працюватиме нова можливість оплати

Заступник голови КМДА Микола Поворозник зазначив, що платіжна система в столичному метрополітені прийматиме для оплати не тільки картки «Mastercard», а й банківської системи «Visa» та платіжної системи «Простір». Кожен із пасажирів зможе обрати тарифний план метрополітену відповідно до своїх потреб. Зокрема пасажири, котрі користуються метро двічі й менше на добу, зможуть отримати знижку на переодплату поїздок і користуватися цими пільговими поїздками упродовж необмеженого часу.

Як змінюватиметься ціна в залежності від кількості

Чим більшу кількість поїздок буде придбано, тим нижчою буде вартість. Від 1 до 9 поїздок коштуватимуть 4 грн; від 10 до 19 – 3,90 грн (-3% від початкової вартості однієї поїздки); між 20 та 29 – 3,80 грн (-5%); 30-39 поїздок – 3,70 грн (-8%); 40-49 поїздок – 3,60 грн (-10%); понад 50 поїздок – 3,50 грн (-13%).

Фото: КМДА

Скільки коштуватимуть безлімітні проїзні

Також пасажири зможуть підключити до своїх безконтактних банківських карток безлімітні проїзні на місяць, або за півціни – на півмісяця. Для проїзних діятимуть такі тарифи: без ліміту на місяць – 300 грн; без ліміту на півмісяця – 150 грн.

Що робити тим, у кого немає потреби у певній кількості поїздок чи безлімітному використанні підземки

Пасажири, які користуються столичною підземкою нечасто, можуть і надалі оплачувати разові проїздки безпосередньо на жовтих турнікетах безконтактними картками «Mastercard». Передплатити поїздки чи підключити безлімітний проїзний для використання безконтактної картки «Mastercard» можна самостійно у платіжних терміналах і касах станцій.

Коли нова система оплат почне працювати в київському метро

До кінця травня 2017 року ці опції будуть доступні на всіх станціях столичної підземки.

Share
Написати коментар
loading...