Реклама

У Вінниці на додачу до індустріального парку створять Центр інновацій

Нове підприємство буде займатися логістикою та менеджментом науково-технічного парку на Поділлі
Čytaty latynkoju
У Вінниці на додачу до індустріального парку створять Центр інновацій
  1. Головна
  2. Новини
  3. У Вінниці на додачу до індустріального парку створять Центр інновацій
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Нове підприємство буде займатися логістикою та менеджментом науково-технічного парку на Поділлі

У східній частині Вінниці 2016 року було започатковано індустріальний парк. Тут триває будівництво заводу із виготовлення холодильного обладнання. Тепер Вінницька мерія підписала Меморандум з UBC-group. Документ передбачає створення кластеру машинобудування. Це дасть змогу залучити суміжних виробників до індустріального парку у Вінниці, котрий вже будується. Щоби розвивати індустріальний парк, малий бізнес та освіту, влада міста створить також комунальне підприємство «Вінницький муніципальний центр інновацій».

Чому постало питання створення нових структур

Згідно із законодавством України, після того як створено індустріальний парк та внесено його в реєстр, необхідно протягом 2 років провести конкурс і укласти договір з управляючою компанією міста. Ми спілкувались з багатьма потенційними партнерами з-за кордону. Проблема в тому, що ми можемо легко знайти управляючу компанію, якщо на межі нашого індустріального парку будуть всі комунікації

Представники влади наголошують на потребі сформувати інфраструктурний майданчик та створити нові можливості для розміщення потужних інноваційних вриобництв, які споживатимуть велику кількість електроенергії і потребують відповідних ліній та підстанцій.

Чим займатиметься Центр інновацій

До складу новоствореного комунального підприємства «Вінницький муніципальний центр інновацій» увійде спочатку лише 5 співробітників. Вони відповідатимуть на участь у конкурсі на керуючу компанію індустріального парку. За словами заступника Вінницького мера Владислава Скальського, підприємство буде займатись проектуванням і комунікаціями логістичного парку, а також самим науково-технологічним парком.

Share
Написати коментар
loading...