Реклама

Vernadsky Challenge виграли стартапи, що представляють США, Харків та Миколаїв

Три проекти стали володарями призового фонду у 2 млн грн — на часі дізнатися, які саме ідеї виграли цьогорічний конкурс
Čytaty latynkoju
Vernadsky Challenge виграли стартапи, що представляють США, Харків та Миколаїв
  1. Головна
  2. Новини
  3. Vernadsky Challenge виграли стартапи, що представляють США, Харків та Миколаїв
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Три проекти стали володарями призового фонду у 2 млн грн — на часі дізнатися, які саме ідеї виграли цьогорічний конкурс

У Дніпрі відбувся фінал третього конкурсу найкращих технічних стартапів Vernadsky Challenge, започаткованого засновником інвестиційного фонду «Noosphere Ventures» Максимом Поляковим та директором «Google Україна» Дмитром Шоломко у січні 2015 року.

Що таке Vernadsky Challenge

Це – конкурс для професіоналів та ентузіастів у сфері інженерних розробок та проектування. Цьогоріч в центрі уваги журі конкурсу перебували проекти за напрямками космічних технологій, медичного устаткування, геологічної розвідки, робототехніки, альтернативної енергетики, агропромисловості, fintech, систем обробки та передачі велики даних, військово-промислового комплексу та керування транспортом у різних сферах життя.

Що незвичного було на цьогорічному конкурсі

Окрім пітчингу та презентаційних сесій, учасники конкурсу могли поспілкуватися із відомим фахівцем-експериментатором із передачі «Руйнівники міфів» Джеймі Гайнеманом. Він — здається — був не менш вражений рівнем своєї популярності, аніж присутні.

Хто увійшов до складу журі

Серед учасників журі у конкурсі — керуюча директорка Української асоціації венчурного капіталу та прямих інвестицій і заступниця міського голови Дніпра Яніка Меріло, доктор медичних наук Володимир Павлов, автор спеціалізованого війського програмного забезпечення Ярослав Шерстюк, гендиректор наукового парку «Київська політехніка» Ярослав Кологривов, а також очільник українського представництва «Noosphere Ventures» Михайло Рябоконь.

Які команди вийшли до фіналу та перемогли

До фінальної частини вийшли 10 команд винахідників із низки українських міст, котрі презентували власні напрацювання у різних сферах медицини, освіти, цифрового оточення та ІТ. Переможцями стали CloviFi, США (Wi-Fi аудіопередатчик для телебачення, команда посіла третє місце); Cardiomo Family, Харків (портативний пристрій для контролю основних показників організму, посіли друге місце у конкурсі); Cubomania, Миколаїв (інтерактивнм освітні кубики для дітей; отримали перше місце). Призовий фонд склав 2 млн грн.

Share
Написати коментар
loading...