Реклама

Facebook роздаватиме інтернет із дронів-вертольотів

У компанії Марка Цукерберга прагнуть забезпечити зони стихійного лиха чи просто віддалені райони бездротовим інтернетом
Čytaty latynkoju
Facebook роздаватиме інтернет із дронів-вертольотів
  1. Головна
  2. Новини
  3. Facebook роздаватиме інтернет із дронів-вертольотів
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
У компанії Марка Цукерберга прагнуть забезпечити зони стихійного лиха чи просто віддалені райони бездротовим інтернетом

У компанії Facebook презентували дрон-гелікоптер, здатний розповсюджувати сигнал бездротового доступу для районів, у яких сталося стихійне лихо чи техногенна катастрофа. Дрон здатен днями забезпечувати обраний район вільним бездротовим доступом до інтернету. В компанії упевнені, що така технологія дасть змогу оперативно розгортати інформаційні штаби та надавати підтримку зв’язком населенню у зоні стихійних лих.

Які розробки для екстренних ситуацій пропонує Facebook

Соцмережа вже пропонує опцію для користувачів з мобільними пристроями під назвою Safety Check. Коли десь стається катастрофа, можна оперативно зазначити, що із вами все гаразд і ви перебуваєте у безпечному місці — або ж навпаки, повідомити рідних, близьких чи просто знайомих, які використовують Facebook, що вам потрібна допомога, медикаменти чи прихисток. Нова технологія інтернет-доступу з дронів може також використовуватися у подібних ситуаціях. Хоча в самій компанії прагнуть, щоби інтернет-тезеринг був доступний і просто в звичайни обставинах, без усіляких терактів чи штормів.

За якою технологією працює новий дрон-гелікоптер

Анонсовану технологію поширення бездротового сигнали компанія називає «Tether-tenna». Це — невеличкий безпілотник із гелікоптерними гвинтами, що роздає Wi-Fi сигнал як рухома точка доступу над районами, в яких пошкоджено чи тимчасово відключено бездротовий зв’язок та доступ до інтернету. «Невеличким» цей дрон можна назвати суто умовно. Він буде завбільшки із малолітражку Volkswagen Beetle, оснащений моторами та підключений до наземного кабелю та джерела живлення із землі. Головне його завдання піднятися в повітря, зависнути там і роздавати бездротовий сигнал упродовж декількох діб, поки не буде відновлене наземне інтернет-покриття чи робота веж мобільного сигналу. Технологію передачі сигналу компанія саме зараз перевіряє на працездатність. У Facebook кажуть, що кінцева мета полягає у здатності дрона працювати навіть не декілька днів, а тижнями чи місяцями.

Чи проводяться вже польові випробування

Поки що все йде на рівні лабораторних експериментів, а керує проектом очільник іншого схожого починання: дрону Aquila, здатного тривалий час перебувати у повітрі та роздавати інтернет-сигнал — після тестового польоту минулого року цей дрон-літак із сонячними батареями більше поки не піднімався у повітря.

Примітка: дрон на головному фото є ілюстративним і не відтворює в точності майбутній пристрій від Facebook

Share
Написати коментар
loading...