Реклама

Литва увійшла до ТОП-5 країн із найшвидшим громадським Wi-Fi

Тепер пристрої можуть легко підключатися до інтернету в мільйонах публічних точок доступу по всьому світу — тож недивно, що рейтинг найдоступнішого Wi-Fi у громадських місцях має значення в масштабах цілих країн
Čytaty latynkoju
Pixabay, ліцензія CC
Литва увійшла до ТОП-5 країн із найшвидшим громадським Wi-Fi
  1. Головна
  2. Новини
  3. Литва увійшла до ТОП-5 країн із найшвидшим громадським Wi-Fi
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Тепер пристрої можуть легко підключатися до інтернету в мільйонах публічних точок доступу по всьому світу — тож недивно, що рейтинг найдоступнішого Wi-Fi у громадських місцях має значення в масштабах цілих країн

За різними оцінками, рівень споживання бездротового інтернету у світі може зрости увосьмеро — до 300 млн хотспотів в усіх країнах світу вже у 2018 році. Чимало компаній, які забезпечують інтернет-доступ для більшої частини планети, розташовані у США. Та це не робить Штати лідером зі швидкості громадського Wi-Fi. Країна займає лише 19 місце, згідно із даними RottenWifi. А п’ятірка світових лідерів виглядає наступним чином.

Литва

Очолює список найшвидших громадського Wi-Fi Литва — із середньою швидкістю завантаження 16,6 Mbps. Це — майже вдвічі швидше за США. Ця невелика прибалтійська країна — хороший варіант для створення стартапу і пошуку інвестицій. Вкладені в країну кошти йдуть у тому числі і на розбудову бездротових мереж у громадських місцях та просторах.

Сингапур

Сингапур перемістився до списку лідерів в останні роки, коли став одним із ключових осередків фінансово-ділової та технологічної активності. Сингапурський уряд створив програму, яка пропонує безкоштовний громадський Wi-Fi доступ через тисячі хотспотів по всьому місту-державі під назвою «Wireless @ SG.» У минулому році місцевий уряд оголосив, що модернізує точки доступу, додасть їм швидкості і подвоїть їхнє число до 20 тис по всій країні до 2018 року.

Швейцарія

Ця країна серйозно ставиться до громадського Wi-Fi. Місцеві жителі і гості можуть отримати доступ в інтернет в громадських місцях, таких як парки, пляжі, музеї, сквери та на інших відкритих майданчиках. Країна також відома своїми лижними курортами. Курорт поблизу Давосу нещодавно відкрив новий підйомник, оснащений датчиками, які регулюють висоту сидіння лижника, має підігрів сидінь та надає безкоштовний Wi-Fi доступ упродовж 8 хвилин, поки ви їдете до вершини спуску.

Данія

Тут ще у 2014 році було оголошено про довгостроковий переобладнати стовпи вуличного освітлення таким чином, щоби окрім адаптації освітленості до часу доби, вони ще й роздавали безкоштовний бездротовий доступ в інтернет. Програма розробляється у Копенгагені в поєднанні із зусиллями корпорації Cisco в рамках ініціативи «розумних міст».

Великобританія

В цій країні компанії-партнери працюють, щоби встановити сотні пристроїв в громадських місцях на базі ліхтарних стовпів по усьому Лондону до кінця 2017 року. Ці хотспоти підтримуватимуть швидкість підключення до 1 Гбіт — це майже у 100 разів швидше за середню швидкість підключення у країні в цілому.

Share
Написати коментар
loading...