Реклама

Google створює блокувальник реклами для Chrome

Як не дивно, та корпорація, яка заробляє на рекламі, хоче допомогти бажаючим заблокувати рекламу — але радить робити це за допомогою власного браузера
Čytaty latynkoju
Pixabay, ліцензія CC
Google створює блокувальник реклами для Chrome
  1. Головна
  2. Новини
  3. Google створює блокувальник реклами для Chrome
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Як не дивно, та корпорація, яка заробляє на рекламі, хоче допомогти бажаючим заблокувати рекламу — але радить робити це за допомогою власного браузера

Найпопулярніший пошуковик планети — компанія Google — готується представити у новій версії браузера Chrome для мобільних пристроїв фільтр рекламних оголошень.

Що тут особливого? Адже блокувальників вже безліч

Подібний інструментарій здається дивним кроком від корпорації, яка покладається виключно на рекламні прибутки. Але в корпорації вважають, що таким чином зможуть перевести якомога більше користувачів на власні сервіси контролю за показом реклами. Мета — подолати таким чином конкурентів у сфері боротьби із банерами та контекстними оголошеннями. Втім, навіть якщо дія нового фільтру поширюватиметься на банерну та відеорекламу у мобільному браузері. При цьому компанія згодна навіть втратити якусь частину оголошень із сервісів, що належать Google.

Як розцінюють цей крок «колеги по справі»

Цікаво, що подібний анонс із середовища «корпорації добра» лунає на тлі гучного обурення блокувальниками реклами та стартапами, котрі розробляють плагіни для боротьби із рекламними оголошеннями і банерами. Зокрема, торгівельна рекламна група The Interactive Advertising Bureau, до складу якої входить також і «корпорація добра» (як часто називають Google) не шкодує міцного слівця для блокувальних сервісів. Там називають появу подібних сервісів «грабіжниками з великого шляху», «терористами» та «негідниками не згірше від продавців наркотичного зілля». Нагадаємо також, що на сьогоднішній день на рекламному ринку склалася дуополія домінування — окрім компанії Ларрі Пейджа та Сергія Бріна, значна частка онлайн-реклами належить Facebook.

Share
Написати коментар
loading...