Реклама

В Україні вперше розробили велосипедні держстандарти

Державний дорожній науково-дослідний інститут на замовлення Асоціації велосипедистів Києва розробив перші державні стандарти України з велоінфраструктури
Čytaty latynkoju
В Україні вперше розробили велосипедні держстандарти
  1. Головна
  2. Місто
  3. В Україні вперше розробили велосипедні держстандарти
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Державний дорожній науково-дослідний інститут на замовлення Асоціації велосипедистів Києва розробив перші державні стандарти України з велоінфраструктури

Стандарти ДСТУ містять загальні положення про планування велоінфраструктури. А також розділи про її проектування на вулицях, дорогах і перехрестях населених пунктів та поза ними. Про це повідомляє Асоціація велосипедистів Києва.

Навіщо потрібні велоДСТУ

  • ДСТУ закладають єдину методологічну основу для планування і проектування велосипедної інфраструктури. Це дасть змогу поліпшити безпеку велосипедистів в Україні завдяки проектуванню та будівництву уніфікованої велоінфраструктури.
  • ДСТУ сприятимуть розвантаженню доріг та вулиць. Підвищенню безпеки дорожнього руху та зниженню негативного впливу автомобільного транспорту на довкілля.
  • ДСТУ заповнять законодавчу білу пляму і допоможуть втілювати в життя розроблені плани веломереж у різних містах України.

Як пояснює координаторка проекту «Зелене світло для велоруху в громадах» Катерина Шульга, в Україні бракувало державних стандартів щодо того, як проектувати уніфіковану для усіх міст та безпечну велоінфрастурктуру, враховуючи те, що в містах  постійно зростає увага до велотранспорту. При цьому без єдиних велоДСТУ кожне місто проектує її по-різному, а інженери-проектувальники доріг і представники органів місцевого самоврядування потребують інструмент для прийняття рішень:

«Цим інструментом стануть велосипедні держстандарти, які розробили на замовлення АВК»

Розроблення велоДСТУ вдалося замовити в межах проекту «Зелене світло для велоруху в громадах». А реалізує його Асоціація велосипедистів Києва за підтримки Програми програми ULEAD with Europe, що фінансується ЄС.

Нагадаємо, у Києві на Володимирській гірці почалиУ Києві почали будувати пішохідно-велосипедний міст будувати пішохідно-велосипедний міст. Він з’єднає парк «Володимирська гірка» з Аркою дружби народів.

Share
Написати коментар
loading...