Реклама

Оприлюднено бюджет українського кіно на 2018-й рік

У 2017 році за державної підтримки була завершена зйомка 47 різножанрових фільмів. Про це заявив президент України Петро Порошенко під час церемонії вручення Національної премії ім. Тараса Шевченка  
Čytaty latynkoju
Оприлюднено бюджет українського кіно на 2018-й рік
  1. Головна
  2. Кіно і серіали
  3. Оприлюднено бюджет українського кіно на 2018-й рік
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
У 2017 році за державної підтримки була завершена зйомка 47 різножанрових фільмів. Про це заявив президент України Петро Порошенко під час церемонії вручення Національної премії ім. Тараса Шевченка  

За словами Президента, у цьому році на український кінематограф виділено майже 1 млрд грн.

Яка динаміка порівняно із попереднім роком

У минулому році за державної підтримки була завершена зйомка 47 різножанрових фільмів. У цьому році на кіновиробництво виділено майже мільярд гривень. Це вдвічі більше, ніж роком раніше.

Нагадаємо, що у 2017-му на екрани вийшла«Кіборги» встановили рекорд кінопрокату за усю незалежність України українська стрічка «Кіборги». Фільм режисера Ахтема Сеітаблаєва став абсолютним рекордсменом українського прокату за усю історію незалежної України. Воєнна драма «Кіборги» присвячена одній із найбільш героїчних сторінок новітньої історії України. У фільмі йдеться про період оборони Донецького аеропорту ім. Прокофьєва. Фільм засновано на реальних подіях, однак він є художнім, а не документальним. Стрічка вийшла у прокат 7 грудня 2017 року.

Перший рекорд щодо прокату встановив фільм «DZIDZIO Контрабас», який був створений без державної підтримки. Надзвичайно серйозні і успішні результати показали й фільми «Сторожова застава»та «Червоний». І абсолютним рекордсменом, причому не тільки цього сезону, а й взагалі всього українського кінопрокату періоду відновлення незалежності, став на власному кіноринку фільм про захисників Донецького аеропорту. Станом на момент виходу цієї новини у прокаті стрічку побачили 310 тис 569 глядачів. При цьому сума зборів становить 22 млн 685 тис. 322 грн.

Додамо, що українка зігралаУкраїнка зіграла в голівудському блокбастері й озвучила свою роль для українського кінопрокату в голівудському блокбстері та озвучила свою роль для українського кінопрокату. Іванна Сахно — юна українська акторка, котра зараз живе і працює в Голлівуді. Її поточна і найбільша роль — Вік, в сіквелі мега-блокбастеру «Тихоокеанський Рубіж». Вона також увійшла в сотню найвпливовіших жінок України за версією видання «НВ».

Share
Написати коментар
loading...