Реклама

10 міських змін, які чекають на Київ у 2018-му

Київ у 2018-му переживе низку змін — і стосуватимуться вони міської інфраструктури. Щонайменше 10 нововведень ми побачимо до кінця 2018 року
Čytaty latynkoju
10 міських змін, які чекають на Київ у 2018-му
  1. Головна
  2. Місто
  3. 10 міських змін, які чекають на Київ у 2018-му
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Київ у 2018-му переживе низку змін — і стосуватимуться вони міської інфраструктури. Щонайменше 10 нововведень ми побачимо до кінця 2018 року

У 2018 році ми побачимо в українській столиці низку міських проектів, деякі з яких довгоочікувані. Нова станція метро, ​​реконструкція парків та громадських просторів, впровадження велосипедних доріжок — на часі дізнатися, що чекає на Київ цьогоріч.

Єдиний електронний квиток та безготівкові способи оплати громадського транспорту

Перевірка для електронних квитків вже з’являється в деяких транспортних засобах з 2017 року. До квітня 2018 року система громадського транспорту Києва повинна бути оснащена для запуску нової системи у повноцінному режимі. Громадяни зможуть платити за проїзд за допомогою електронного квитка, банківської картки PayPass? Як ми 7 днів тестували Monobank — і що з цього вийшло, платіжних додатків для смартфона або модуля NFC. Для однієї поїздки квиток з QR-кодом буде доступний для покупки на зупинці або всередині самого транспорту.

Нові велодоріжки

Мрія багатьох міських велосипедистів зрештою здійсниться з 2018 року: у цьому році буде побудовано три нових маршрути у Києві. Всі три приведуть до центру міста та з’єднають його частини: Солом’янський район — центр міста, Виноградар — центр міста і, нарешті, Оболонь. Міський бюджет витратить на це 50 млн грн. Обіцяють виконати роботи якісно.

Модернізація фунікулера

Улюблений місцевими жителями та туристами об’єкт буде відновлено. Йдеться про знамениту Київську канатну дорогу. По-перше, вагони будуть замінені на нові. Ці роботи виконають за підтримки австрійської компанії, аби зробити їзду більш комфортною. Ще одним запланованим підвищенням є реконструкція нижньої і верхньої платформ, а також шляхів для канатних доріг. Роботи можуть розпочатися влітку 2018 року і триватимуть близько року.

Пішохідний міст на Володимирській гірці

Ще одне місце для довгих прогулянок влітку стане кращим. Новий міст обіцяють відкрити до червня 2018 року. Він буде мати достатньо місця для пішоходів та велосипедистів, тому не забувайте про свій велосипед, коли будете йти на літню прогулянку цим районом. Підрядником обрали ту ж компанію, що працювала над спорудженням нової будівлі кінотеатру «Жовтень».

Реконструкція Бесарабського ринку

Бессарабський ринок, один із символів Києва, буде трансформований абсолютно новим способом — обіцяють ініціатори реконструкції. З міського бюджету було виділено 3,5 млн грн для фінансування одного з чотирьох проектів, які були представлені в листопаді 2017 року.

Трансформація Контрактової площі

Серце Подолу змінитьсяПішохідна Контрактова і розв’язки: як зміниться Київ у 2018 році у 2018 році. Очікуйте на нову схему перевезення, появу світлофорів на пішохідних переходах та величезний розмір вільного простору — і автостоянку для 1405 місць. Проект також включає в себе деконструкцію неефективних дорожніх знаків та реклами та висаджування 261 дерева. На зупинках громадського транспорту поруч розташуватимуться вуличні продовольчі кіоски, а два історичних локації —  Києво-Могилянська академія та Гостиний двір — будуть взаємопов’язані фонтаном.

Ремонт у Київському зоопарку

Міський бюджет та меценати витратять 250 млн грн, аби презентувати  новий погляд на Київський зоопарк. Спочатку відбудеться реконструкція водно-болотних угідь, території для приматів та центрального входу. З’являться фуд-корти, туалети, центр швидкої допомоги, сувенірний магазин та інформаційний стіл. Всі галасливі атракціони будуть зняті, а старі бар’єри та решітки будуть замінені парканами з натуральних матеріалів. Також в зоопарку з’являться нові об’єкти, покажчики та маршрути.

Розбудова «зеленої» зони міста

Активісти Оболонського району вже очистили шлях для двох, Дніпровський район стане місцем для нового величезного парку. Затишний та відокремлений парк на станції метро «Лісова» буде технологічним: екран та безкоштовний бездротовий доступ до інтернету через Wi-Fi будуть встановлені цього року. Нарешті, 16 нових громадських озеленених місць мають з’явитися до кінця 2018-го для киян.

Арт-резиденція на просторах ВДНГ

Після відродження та відновленняЄвген Мушкін, ВДНГ: «Всі труднощі пов’язані лише зі складною історією Експоцентру» протягом останніх 2 років Національний експоцентр продовжує модернізацію. 13-й павільйон незабаром перетвориться на справжню арт-резиденцію: художники, медіа-діячі, театр, музика, виконавці сучасного мистецтва, танцюристи та зірки кіно знайдуть тут свій прихисток. Цікавий факт: за часів радянської імперії ця будівля була присвячена видобутку вугілля.

Метро на Виноградар

І останнє, але не менш важливе: річ, яку так довго чекали мешканці Києва. 5 млрд грн буде витрачено на будівництво двох нових станцій на Виноградарі. Зараз за цим маршрутом рухаються в основному тролейбуси та трамваї. Обидві станції обіцяють бути відкритими до кінця 2019 року.

Про Київ та те, як він змінюється, можете почитати у нашій розмові із Арсенієм ФінбергомАрсеній Фінберг, «Интересный Киев»: «Мета моєї компанії — закохати інших людей у Київ».

Share
Написати коментар
loading...