Реклама

ЄС став головним отримувачем товарів на експорт із Донеччини

У 2017 році середній бізнес Донеччини торгував із 102 країнами світу. За 9 місяців експорт товарів за кордон склав $3 млрд 146,9 млн  
Čytaty latynkoju
ЄС став головним отримувачем товарів на експорт із Донеччини
  1. Головна
  2. Новини
  3. ЄС став головним отримувачем товарів на експорт із Донеччини
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
У 2017 році середній бізнес Донеччини торгував із 102 країнами світу. За 9 місяців експорт товарів за кордон склав $3 млрд 146,9 млн  

Розвиток товарообігу між українськими регіонами та європейськими країнами триває. Що найцікавіше — в лідери за показниками промислового експорту виходять навіть ті області, де через військову агресію північносхідного «сусіда» стан справ із промисловістю та виробництвом погіршився порівняно із довоєнним рівнем. Згідно із даними Донецької торгово-промислової палати, сума реалізації товарів на 24,1% більша за показники у січні-вересні 2016 року. На часі дізнатися більше про ті країни світу, які отримують товари з Донецької області.

Куди йшли товари на експорт із Донеччини

Італія, Німеччина, Польща та Сполучені Штати Америки є лідерами із імпортування товарів у цьому році із Донецької області. Найбільше товарів відправили до Італії. Показник експортування продукції до цієї європейської країни склав 24%. У інші країни Європейського Союзу надано 36% виробленої продукції. Додамо, що у 2017 році Донецька торгово-промислова палата України уклала ще 2 міжнародні договори співпраці. Вони передбачають рзширення економічних зв’язків із Албанією та Канадою. Відтак для цього українського регіону чинними є понад 50 угод із зарубіжними партнерами. Попри складну ситуацію у регіоні, Донеччина посідає ІІІ місце в Україні за об’ємом експортного потенціалу, наголошують представники влади області.

Нагадаємо, ми інформували вас, що вчора було ухваленоУхвалено Стратегію українського експорту до 2021 року експортну стратегію до 2021 року. Дорожня карта визначає стратегічні цілі розвитку торгівлі України та експорту зокрема для наступних 4 років.

Share
Написати коментар
loading...