Реклама

Литва інвестує у проект модернізації українських морських портів

У Посольстві Литви в Україні презентували проект інвестицій у Херсонський та Скадовський морські порти  
Čytaty latynkoju
Литва інвестує у проект модернізації українських морських портів
  1. Головна
  2. Новини
  3. Литва інвестує у проект модернізації українських морських портів
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
У Посольстві Литви в Україні презентували проект інвестицій у Херсонський та Скадовський морські порти  

Морські та річкові порти в Україні раніше були одним із чинників розвитку транспортної та торгівельної сфер. Розвиток та залучення інвестицій у портову інфраструктуру неможливі без подальшої модернізації. Адже більшість портів в Україні послуговуються застарілими технологіями, спорудами, пірсами та причалами. Саме тому низка литовських інвесторів за сприяння української сторони має намір змінити існуючий стан речей. Проект передбачає створення партнерства між державою та приватними компаніями. Рішення почали розробляти ще у 2014 році за участі литовських експертів. На часі дізнатися більше про цей проект та ймовірні місця цого реалізації — а також про бюджет на оновлення.

Який кошторис має проект

Ініціатива приватних інвесторів та держави ґрунтується на реконструкції двох портів: Херсонського та Скадовського. Роботи обіцяють реалізовувати у контексті «Нового шовкового шляху» та міжнародних транспортних коридорів. Один із ключових аспектів цього проекту полягає у відновленні екології та забезпеченні захисту довкілля у портах. Автори ідеї готові вкласти у будівництво сумарно близько $34 млн. Після модернізації об’єми вантажів, які зможуть доставлятися у порти, збільшиться вчетверо, кажуть сторони проекту, який реалізовуватимуть у пілотних портах України.

Нагадаємо, що українські та польські порти на Чорному та Балтійському морях планують поєднатиУкраїнські та польські порти поєднає Go Highway проектом Go Highway. Транснаціональний коридор поєднає українські чорноморські порти Великої Одеси та Миколаєва з польськими портами на Балтійському морі у Гданську та Гдині.

Share
Написати коментар
loading...