Реклама

Як українські інтерактивні столи підкорили Microsoft

На офіційній сторінці кейсів Microsoft з'явилася історія української компанії Kodisoft Дмитра Костика, яка виготовляє інтерактивні столи для ресторанної індустрії в усьому світі. Їх радять як приклад того, як сенсорні технології та інтерактивність можна використати у повсякденному житті
Čytaty latynkoju
Як українські інтерактивні столи підкорили Microsoft
  1. Головна
  2. Техно
  3. Як українські інтерактивні столи підкорили Microsoft
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
На офіційній сторінці кейсів Microsoft з'явилася історія української компанії Kodisoft Дмитра Костика, яка виготовляє інтерактивні столи для ресторанної індустрії в усьому світі. Їх радять як приклад того, як сенсорні технології та інтерактивність можна використати у повсякденному житті

Компанія Kodisoft створила інтерактивну технологію для ресторанів, яка пропонує по-новому поглянути на обслуговування гостей у закладах харчування. Її апаратну платформу засновано на роботі Windows 10 IoT та Microsoft Azure. Мета розробників — підключити стола у ресторані до хмарних сервісів. Це дає змогу створити схему миттєвої взаємодії для замовлень та розваг. Достатньо торкнутися поверхні стола — і на великому екрані ви можете зробити замовлення. А ще — пограти в ігри в очікуванні замовлення чи долучитися до інтерактивних сервісів, які пропонують партнери ресторану.

Українець, котрий ризикнув

Читайте також: Розумна кухня, або 5 ґаджетів, що зекономлять вам час

Технологія здавалася незвичною, а використання великих екранів в якості «підставки» під тарілки та таці з їжею — взагалі чимось дуже коштовним та нераціональним. Та для засновника і CEO компанії Дмитра Костика це не стало перепоною. Зараз Kodisoft керує інтерактивними столами у декількох країнах. Усі ці великі екрани, накриті термостійким та захищеним від ударів склом, підключені до спільної хмари. Масштабованість технології та синхронізацію забезпечує Microsoft Azure IoT Suite.

Українська компанія скористалася тим, що попри зміну трендів у кухнях та звичках споживання чи приготування їжі, основний процес замовлення та споживання страв залишався фактично незмінним упродовж століть. Аби виділитися серед конкурентів, інноваційні ресторани мають запропонувати своїм гостям щось таке, чого ті не побачать у конкурентів.

Вибір технології та платформи

Після перевірки декількох гіпотез команда Kodisoft встановила, що мобільні застосунки та пристрої (попри їхню розрекламованість та часте застосування) радше відволікають клієнтів ві споживання їжі та взаємодії із персоналом ресторану, аніж допомагають у цьому. Але тим, що об’єднує усі ресторани — від наймодерніших«Канапа» та нова українська кухня до класичних — є наявність у них столів. Як зміниться наше ставлення до процесу замовлень, якщо стіл стане динамічною поверхнею? І саме вона допоможе замовляти, розважатися і навіть посилати пляшку вина дівчині, котра вам сподобалася у ресторані? Саме цей експеримент і втілили в Kodisoft у своїй розробці.

За словами Дмитра Костика, їхні столи спонукають людей взаємодіяти не лише із технологіями, але й одне із одним. Замість «сидіти» в телефонах в очікуванні замовлення, родини чи компанії друзів можуть скористатися розважальними та інформаційними функціями спільно. Взаємодія ця є колективною та одночасною — на відміну від ізоляції та «самотності», яку породжують окремі смартфони чи планшети. Адже ті ґаджети — в руках окремих людей, а не «під руками» (в буквальному сенсі слова) у всіх гостей ресторану одночасно.

Крім того, ці поверхні є справжнім інженерним витвором — у них «заховано» ОС Windows 10 IoT Core. Е екран має роздільну здатність 4K із частотою 60 Гц. Відвідувач може запустити на такому столі-екрані одночасно 12 програм та застосунків.

Обід за великим горизонтальним екраном (або радше — на ньому)

Всі розробки програм та сервісів реалізовані на основі Universal Windows Platform (UWP) для Windows 10 IoT. Крім того, столи мають NFC-модулі для бездротового з’єднання зі смартфонами чи планшетами, які мають підтримку цієї технології. Підтримка одночасно до 1 тис торкань до поверхні такого великого екрану стає запорукою повної інтерактивності та високої швидкодії при роботі із замовленнями, інформаційними, соціальними та розважальними сервісами.

Хмара в ресторані

Столи від Kodisoft використовують хмарні технології, які зараз активно просувають у Microsoft. Почасти цим пояснюється потрапляння українського кейсу на сторінки офіційного сайту компанії, заснованої Біллом Ґейтсом. Для масштабування та забезпечення високого рівня синхронізації українці обрали Microsoft Azure IoT Suite. Він дає змогу підключитися до хмарного сховища та оновлювати застосунки та конфігурацію столів віддалено. Взаємодія розробника із пристроями відбувається незалежно від того, де і в якій кількості використовуються ці столи. Окрім набору хмарних сервісів та потокової трансляції медіаконтенту, розробники також використовують когнітивні сервіси та технології машинного навчання Azure Machine Learning. До пакету утиліт входять аналітичні сервіси Microsoft Power BI та клієнтські інтерфейси на основі Microsoft Dynamics 365.

Серед подальших планів розробника — удосконалення технологій машинного навчання та підвищення адаптивності меню та спеціальних пропозицій власниками закладів в залежності від потреб гостей ресторану. Вже зараз такий підхід дає змогу наростити продажі до 32% — і на цьому компанія не збирається зупинятися.

Share
Написати коментар
loading...