Реклама

Усі бюджети в Україні обслуговуватиме онлайн-система «Є-Казна»

Уряд України ухвалив створення єдиною систему обслуговування бюджетів «Є-Казна». Платформа працюватиме у режимі 24/7 для учасників бюджетного процесу на місцях
Čytaty latynkoju
Усі бюджети в Україні обслуговуватиме онлайн-система «Є-Казна»
  1. Головна
  2. Новини
  3. Усі бюджети в Україні обслуговуватиме онлайн-система «Є-Казна»
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Уряд України ухвалив створення єдиною систему обслуговування бюджетів «Є-Казна». Платформа працюватиме у режимі 24/7 для учасників бюджетного процесу на місцях

Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, якою передбачається запровадження єдиної платформи системи обслуговування бюджетів АС «Є-Казна». Цей крок має на меті декілька головних завдань.

З якою метою запроваджено систему «Є-Казна»

В уряді хочуть запровадити централізовану модель обслуговування рахунків, які надходять до Державної казначейської служби. Такий формат роботи, переконані у Кабміні, дозволить посилити захист інформації у внутрішній системі Держказначейства.

Яка користь від цього місцевим бюджетам

Завдяки «Є-Казна» місцеві бюджети зможуть відслідковувати стан надходжень на їхні рахунки у режимі реального часу, не відвідуючи при цьому безпосередньо самого Казначейства. Це буде можливим завдяки системі дистанційного обслуговування «Клієнт казначейства – Казначейство». Також запровадження єдиної системи дозволить зменшити витрати, які зараз скеровуються на підтримку територіальних майданчиків для роботи із інформацією.

Бюджети зможуть оптимізувати бізнес-процеси обліку та проходження платежів, а ще — оперативно приймати рішення на основі інформації, яку вони отримуватимуть у режимі реального часу.

У КабМіні наголошують, що система буде інтегрована із Електронними кабінетами платників податків. Такий крок має створити додатковий захист інформації про процеси, пов’язані із бюджетом. Обслуговування «Є-Казни» та робота в системі будуть забезпечені у цілодобовому режимі.

Додамо, що у жовтні 2017 року Кабмін затвердивУряд затвердив закон про вільний обіг електронних довірчих послуг закон про вільний обіг електронних довірчих послуг. Метою цього закону є удосконалення законодавства у сфері використання інфраструктури відкритих ключів та надання електронних довірчих послуг.

Share
Написати коментар
loading...