Реклама

Учасники Малої академії наук України продемонстрували свої винаходи

У Києві відкрилася виставка-конкурс інновацій «Майбутнє України», представлених українськими школярами. Конкурсанти-учасники МАН продемонстрували роботу своїх винаходів на практиці
Čytaty latynkoju
Учасники Малої академії наук України продемонстрували свої винаходи
  1. Головна
  2. Новини
  3. Учасники Малої академії наук України продемонстрували свої винаходи
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
У Києві відкрилася виставка-конкурс інновацій «Майбутнє України», представлених українськими школярами. Конкурсанти-учасники МАН продемонстрували роботу своїх винаходів на практиці

На локації Міжнародного виставкового центру зібралося понад 100 МАНівців, щоб презентувати свої науково-технічні проекти. Виставка-конкурс «Майбутнє України» охопила 7 номінацій: «Електроніка і приладобудування», «Матеріалознавство та перспективні технології», «Машинобудування», «Інформаційно-телекомунікаційні системи та технології», «Екологія та ресурсозбереження», «Технічна творчість та винахідництво» і «Робототехніка та робототехнічні системи».

Які винаходи показали юні науковці

Перше місце у номінації «Електроніка і приладобудування» здобув Микола Веремчук із Чернівецької області, який зібрав установку для шлірен-зйомки. За цей проект хлопець був нагороджений Спеціальним призом Форуму європейських міжурядових дослідницьких організацій на цьогорічному Конкурсі молодих вчених ЄС.

У напрямі «Матеріалознавство та перспективні технології» перемогу виборола колективна робота Василя Мосяка і Віти Маціборської з Івано-Франківської області «Створення тонких і надтонких електродів − один із шляхів вирішення проблеми збільшення циклів заряд-розряд».

Першість із розділу «Машинобудування» заслужив Роман Квітницький із Сумської області, який розробив і сконструював модель мендосинського двигуна.

Першим серед учасників, які презентували роботи у номінації «Інформаційно-телекомунікаційні системи та технології», став Максим Шумаков з Волині. Хлопець розробив систему відстеження переміщень багатофункціональних безпілотних літальних апаратів.

У секції «Екологія та ресурсозбереження» журі визначило одразу двох переможців. Ними стали Валентин Фречка із Закарпатської області (юнак знайшов спосіб отримання сировини для виробництва паперу з опалого листя) і Наталія Моніна з Києва (учасниця розповідала про отримання електроенергії на рейках залізничної колії фотоелектричним та індукційним методами).

У розділі «Технічна творчість та винахідництво» переміг Олексій Ткачук із Вінницької області з роботою «Інтенсифікація процесу сушіння сировини у системі агроенергетичного біокластера поглибленої переробки ріпаку».

А у номінації «Робототехніка та робототехнічні системи» перше місце отримав Даниїл Федоров із Дніпропетровщини, який запропонував безпечний будинок.

Нагадаємо, що раніше 17-річний українець створив17-річний українець створив робота для збору сміття у водоймах робота для збору сміття у водоймах.

Share
Написати коментар
loading...