Реклама

Зазирнути під фюзеляж — внутрішня модернізація «Антонова»

ДП «Антонов» — це авіабудівельний гігант, підприємство, відоме в усьому світі завдяки своїм надзвичайним літакам. Проте модернізація його полягає не лише у зміні конструкторських підходів, але й у запровадженні нових підходів до ERP-систем на підприємстві
Čytaty latynkoju
Зазирнути під фюзеляж — внутрішня модернізація «Антонова»
  1. Головна
  2. Бізнес
  3. Зазирнути під фюзеляж — внутрішня модернізація «Антонова»
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
ДП «Антонов» — це авіабудівельний гігант, підприємство, відоме в усьому світі завдяки своїм надзвичайним літакам. Проте модернізація його полягає не лише у зміні конструкторських підходів, але й у запровадженні нових підходів до ERP-систем на підприємстві

Конструкторами «Антонова» було розроблено безліч унікальних машин — починаючи від простого та надійного АН-2 і закінчуючи легендарним АН-225 «Мрія», який і сьогодні залишається найбільшим у світі транспортним літаком. Він здатен перевозити вантажі, які не може підняти в повітря жоден інший літак у світі.

І хоча у 90-ті «Антонов», як і багато інших промислових підприємств, зменшив оберти, цьому заводу, незважаючи на всі складнощі, вдалося зберегти свою працездатність. Компанія змогла налагодити випуск нових моделей літаків, почати пошук нових клієнтів і партнерів за кордоном, вийти на світовий ринок авіаперевезень.

Унікальність технологій, конструкторських рішень і виробничі потужності можуть перетворити «Антонова» на лідера світової авіаіндустрії. Компанія створює для нашої країни додану вартість, нові робочі місця та руйнує стереотип про те, що Україна потрібна світові лише як сировинний «додаток».

Зміни в управлінні — та нові технології

Зі зміною керівництва в 2015 році всередині «Антонова» почали відбуватися масштабні процеси, пов’язані з оптимізацією управління підприємством, реінжинірингом бізнес-процесів і реорганізацією роботи заводу. Невидимі ззовні, ці процеси зробили компанію ефективнішою, сучаснішою і конкурентоспроможнішою.

Модернізація «Антонова» почалася з реінжинірингу процесів за допомогою інформаційної системи класу ERP. Такі системи є основою управління абсолютної більшості сучасних промислових підприємств, оскільки вони дозволяють грамотно оцінювати всі ресурси підприємства на етапі планування виробництва й регулювати роботу співробітників компанії.

Читайте також: «Антонов» пропонує використовувати аеродром в Гостомелі

Світові лідери авіабудівної галузі, серед яких Boeing, Airbus, Embraer вже довгий час ефективно використовують ERP-системи на своїх виробничих потужностях. В Україні такі системи успішно впроваджуються найбільшими приватними компаніями найрізноманітніших галузей — «Інтерпайп», «Феррекспо», «МХП» та низкою інших. На жаль, інновації, що звичай ефективно впроваджуються в приватному секторі, досить рідко використовується на держпідприємствах. Тому встановлення сучасної функціональної ERP-системи на «Антонові» є великим досягненням.

У той же час, за словами віце-президента ДП «Антонов» Андрія Тарасюка, саме впровадження ERP-системи на підприємстві закладає потужну основу для його модернізації:

— Якщо ми хочемо позиціонувати себе як сучасне високотехнологічне підприємство на світовому ринку, то без використання потужних IT-технологій і ERP-системи зокрема нам не обійтися.

Як «Антонов» обрав ERP-систему

У випадку «Антонова» було обрано вітчизняну розробку компанії IT-Enterprise. Одним із найважливіших критеріїв для вибору IT-Enterprise стали успішний досвід виконання аналогічних проектів в Україні та відповідність постійно мінливому законодавству держави. Сама по собі установка ERP-системи не варта нічого: головне — це результати вдосконалення бізнес-процесів компанії. Результат отримати можна лише завдяки впровадженню системи. А це можливо лише за наявності висококваліфікованої команди, яка розуміє, яким чином ці перетворення можна реалізувати у таких компаніях як «Антонов».

Завдяки впровадженню ERP-системи, підприємству вдалося провести масштабну модернізацію великої кількості бізнес-процесів компанії, серед яких:

  • управління фінансами,
  • логістика запасів,
  • управління закупівлями,
  • управління виробництвом,
  • бухгалтерський облік та багато іншого.

Впровадження виконувалося паралельно з організаційними змінами в »Антонові».

Результати змін

Крім користі в вигляді миттєвого доступу до потрібного документу з будь-якого комп’ютера, скорочення паперового документообігу у випадку «Антонова» мав місце ряд інших позитивних моментів. Корпуси підприємства розміщені на величезній території. Відстані між ними можуть досягати 2 км. Тому раніше, коли співробітнику необхідно було отримати підпис або взяти конкретний документ, йому доводилося долати цю відстань пішки, втрачаючи при цьому дорогоцінний час. Зараз такі дії відбуваються в пару кліків без особливих зусиль з боку співробітників і керівництва компанії. В системі вже зараз працює більше 3 тис співробітників «Антонова», їхня кількість зростає.

Реформування закупівель та управління фінансами дозволило перевести всі процеси в електронний формат. Система забезпечує чітке дотримання плану закупівель і допомагає контролювати фінансові потоки та постачання потрібних матеріалів на підприємство. За допомогою системи електронного документообігу необхідні заявки та документи обробляються в найкоротший час, що робить логістичні процедури на підприємстві максимально оперативними.

Читайте також: «Антонов» до 2020 року переведе виробництво на стандарти НАТО

З оптимізацією управлінського обліку тісно пов’язаний ще один проект — бухгалтерський облік. Створення єдиної системи для конструкторського бюро, дослідного та серійного заводів, а також всіх віддалених територіально підрозділів дозволило підприємству чітко бачити й управляти всіма фінансовими потоками, максимально раціонально використовуючи ресурси.

Це допомагає не лише зводити баланс і підраховувати прибуток, але й захищає компанію від втрат і ризиків. Якщо при оформленні заявки на платіж працівник спробує перевищити передбачений планом бюджет, система просто не дозволить йому здійснити цю операцію.

На думку начальника бюро організації та обліку платежів ДП «Антонов» Андрія Мусієнка, ERP-система дозволяє значно скоротити процес узгодження платежів і спрощує роботу відділу:

— Якщо раніше процес узгодження одного платежу з відділом, який контролює договори, тривав близько тижня, то зараз на цей процес витрачається менше години робочого часу.

Впровадження інформаційної корпоративної системи є системним і послідовним процесом. Саме тому «Антонов» розробило стратегія впровадження системи IT-Enterprise до 2020 року. Впровадження ERP-системи вивело компанію зі статусу «сплячого гіганта». За підсумками 2016 року керівництво компанії відзвітувало про 4-кратне збільшення прибутку компанії в порівнянні з 2015 роком. У 2016-му компанія принесла бюджету 178,1 млн грн. Крім того, реформи всередині компанії дозволили налагодити розробку нових моделей літаків, реалізувати програму імпортозаміщення російських запчастин у виробництві літаків і посилити позиції компанії на міжнародному ринку.

ДП «Антонов» ще є багато до чого прагнути. Потенціал цього підприємства просто величезний, і світове лідерство в авіатранспортної промисловості є цілком реалістичним завданням. Важливим є те, що майбутні досягнення амбітних цілей і завдань є прямим наслідком результатів тих оптимізаційних процесів, які підприємство здійснює вже сьогодні.

Share
Написати коментар
loading...