Реклама

Німці збираються встановити LTE-підстанцію Vodafone на Місяці

Цілком можливо, що вже за півтора-два роки астронавти зможуть телефонувати додому зі смартфону. Німецький стартап має на меті встановити LTE-підстанцію на поверхні Місяця
Čytaty latynkoju
Німці збираються встановити LTE-підстанцію Vodafone на Місяці
  1. Головна
  2. Новини
  3. Німці збираються встановити LTE-підстанцію Vodafone на Місяці
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Цілком можливо, що вже за півтора-два роки астронавти зможуть телефонувати додому зі смартфону. Німецький стартап має на меті встановити LTE-підстанцію на поверхні Місяця

Що пропонують у німецькому комунікаційному стартапі

Німецька компанія PT Scientists, яка боролася у конкурсі Google Lunar X, планує здійснити висадку свого комунікаційного модуля наприкінці 2018 року на місці, де колись на Місяці зупинився Apollo 17 (сталося це ще у 1972 році). Замість складної системи передачі даних із Місяця чи навколоземної орбіти на Землю стартап пропонує скористатися для космічних комунікацій модулями LTE, Тими, які використовуються на Землі для телефонного мобільного зв’язку.

За словами представників стартапу, вони співпрацюватимуть із VodafoneVodafone спільно з MasterСard запустили мобільний гаманець у питанні встановлення базових станцій LTE на поверхні Місяця. Кінцевою метою вони називають запуск телеком-послуг на поверхні супутника Землі та у навколишньому космічному просторі.

Коли чекати на запуск «космічного» мобільного зв’язку

Запуск LTE-зв’язку від PT Scientists планується на кінець 2018 року. Саме тоді заплановано відправку вантажу із допомогою Space XSpaceX запустить на орбіту безпілотник ракетою-носієм Falcon 9. Цей вантаж може стати першим приватним, відправленим на поверхню Місяця. Ракета Falcon також буде нести командний космічний корабель Alina. Вона виведе його на геостаціонарну орбіту. Найвищою точкою цієї еліптичної траекторії є відстань у 42 тис км, Відтак корабель від’єднається від ракети та рушить далі до Місяця. Після посадки команда має доставити модулі LTE-зв’язку до місця призначення. Відеострім між модулями та кораблем буде забезпечуватися за допомогою мобільного зв’язку. Подібний експеримент може стати першим в історії космонавтики та значним проривом для NASANASA розробляє ракету для кількатижневих польотів на Марс.

Share
Написати коментар
loading...