Реклама

Німеччині вдалося забезпечити 85% енергії з альтернативних джерел

Повний перехід до екологічно безпечних і доступних джерел енергії планується до 2050 року.
Čytaty latynkoju
Німеччині вдалося забезпечити 85% енергії з альтернативних джерел
  1. Головна
  2. Новини
  3. Німеччині вдалося забезпечити 85% енергії з альтернативних джерел
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Повний перехід до екологічно безпечних і доступних джерел енергії планується до 2050 року.

Німеччина встановила рекорд у впроваджені поновлюваних джерел енергії. Cтійка енергія вітру, сонця, біомаси та гідроенергії забезпечила рекордні 85 % всього енерговиробництва країни.

Ціни на електроенергію впали до мінусових значень

В рамках ініціативи уряду Німеччина вклала значні кошти в поновлювані джерела енергії по переходу від викопного палива і ядерної енергетики до низьковуглецевої. Повний перехід до екологічно безпечних, надійних і доступних джерел енергії планується до 2050 року. Інвестиції в у таку енергетику були настільки успішними, що протягом декількох годин в неділю ціни на електроенергію впали до мінусових значень, оскільки поновлювані джерела забезпечили перевищення попиту.

У планах — закрити атомні електростанції

Споживання вугілля впало до рекордно низького рівня. Телеканал Deutsche Welle повідомив, що 30 квітня 2017 року електростанції, що працюють на вугіллі, були задіяні лише між 15:00 та 16:00 і виробляли менше 8 ГВт енергії. Це значно нижче їх максимальної продуктивності (близько 50 ГВт). До 2022 року заплановано повністю припинити використання ядерних джерел енергії, а також майже ліквідувати використання викопного палива.

Більшість енергетичних станцій, що працюють на вугіллі в Німеччині, навіть не працювали в неділю

Патрік Грайхен, Agora Energiewende

Подібні дні стануть абсолютно нормальними до 2030 року завдяки тривалим інвестиціям уряду в ініціативу Energiewende. Амбітні енергетичні перетворення країни спрямовані на те, щоб щонайменше 80% всієї енергії припадали на поновлювані джерела енергії до 2050 року. Причому до 2025 року проміжні цільові показники повинні скласти 35-40%, а до 2035 року — 55-60%.

Share
Написати коментар
loading...